Thursday , April 25 2024

Victoria la Basel, ultima şansă a Stelei de a mai rămâne în Europa

basel-steaua

Pe ultimul loc în grupa E a Ligii Campionilor, cu un punct din trei partide, Steaua joacă astăzi, în Elveţia, meciul decisiv pentru continuarea parcursului european, în primăvara lui 2014. Meciul FC Basel – Steaua se va juca miercuri, de la ora 21.45.

Aproape eliminată din Liga Campionilor la jumătatea partidelor din grupe, Steaua încearcă să-şi găsească un loc în primăvara Ligii Europa, acolo unde s-a simţit mai bine în ultimii ani, iar în sezonul trecut a atins faza sferturilor. Cele 90 de minute de la Basel vor certifica dacă roş-albaştrii vor spune adio Europei cu o lună înainte de încheierea fazei grupelor sau dacă vor începe asaltul final spre accederea în fazele eliminatorii.

Jocul echipei şi rezultatele le oferă şanse destul de reduse elevilor lui Laurenţiu Reghecampf în îndeplinirea obiectivului, constatarea fiind lesne de făcut privind şi cifrele dezastruoase din dreptul echipei. Un singur gol marcat şi opt primite, un golaveraj mai slab întâlnind doar la Anderlecht (0-10) şi Viktoria Plzen (2-11). Pentru meciul decisiv de la Basel, Laurenţiu Reghecampf a lăsat în afara lotului trei jucători, Ionuţ Neagu fiind accidentat, Gabi Iancu în continuare pedepsit, iar Adrian Cristea neintrând în planurile sale tactice. Ar putea fi recuperat până la ora meciului mijlocaşul Mihai Pintilii, care a făcut deplasarea cu echipa, în Elveţia.

Meciul FC Basel – Steaua va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, care îl va avea la centru pe Olegario Benquerenca. Roş-albaştrii au mai fost arbitraţi de către Benquerenca, prima partidă fiind victoria cu 2-1 în faţa celor de la ŢSKA Sofia, din Cupa UEFA, în 2004, iar a doua a fost înfrângerea din Champions League de la Praga (2007), 1-2 cu Slavia. Lusitanul a mai oficiat la Bucureşti şi victoria steliştilor din derby-ul de campionat cu Dinamo, din mai 2012, scor 3-2. Benquerenca a mai condus meciul dintre FC Timişoara şi VfB Stuttgart 0-2, din playoff-ul Champions League, pe 18 august 2009, partidă câştigată de naţionala României cu 2-0 în Albania, în preliminariile EURO 2008 (6 septembrie 2006) şi victoria la scor a Rapidului, 8-0 cu Atlantas Klaipeda (Lituania), în preliminariile Cupei UEFA (23 august 2001).

Partida FC Basel – Steaua se va disputa de la ora 21.45 si va fi transmisă în direct de DigiSport1 şi DolceSport1.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …