Thursday , April 18 2024

Victoria de adio a Forestei

Echipa suceveană s-a impus sâmbătă, în fața Unirii Stefănești, cu scorul de 4-1, în ultimul meci programat în acest an pe stadionul Areni. “Galben-verzii” și-au asigurat prima victorie din ultimele nouă etape prin golurile marcate de Cerlincă (‘34), Masella (‘39) și Bg. Rusu (’54 și ‘82). Oaspeții au redus din diferență pe finalul primei reprise, prin G. Vasile. In urma acestui success, Foresta a urcat pe locul 8 în clasamentul Ligii a II-a 

Liga2. Foresta Unirea (2)

Foresta s-a despărțit de publicul sucevean cu o victorie, echipa antrenată de Cristi Popovici reușind să se impună sâmbătă, în fața formației Unirea Stefănești, cu scorul de 4-1, în ultima partidă pe care “galben-verzii” au disputat-o în acest an pe stadionul Areni.

Echipa suceveană a vrut să rămână cu o ultimă impresie bună în ochii suporterilor. A început în forță confrun­tarea cu antepenultima clasată, iar prima ocazie a apărut în minutul 5, când Bogdan Rusu a șutat mingea în bară, după o pasă excelentă primită de la Bujor.

Minutul 14 a adus și cea mai controversată fază a meciului. Dumitriu a că­zut în careu după o intrare prin alu­­necare a unui adversar, dar centralul buzoian Laurențiu Ionașcu a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor venite dinspre bănca tehnică sucevenă, de unde BogdanTudoreanu avea să fie trimis în tribune.

Foresta a continuat să caute cu insistență golul până la jumătatea primei reprize, dar Bujor a șutat defectuos din centrul careului, iar lovitura cu capul trimisă de Dumitriu a ajuns în brațele lui Manciu.

Trupa lui Cristi Popovici a deschis scorul în minutul 34, când Bogdan Rusu a executat bine o lovitură liberă din partea dreaptă, mingea a lovit încheietura barelor, a sărit apoi în jurul punctului de la 11 metri, de unde Andrei Cerlincă a înscris cu un șut plasat.

“Galben-verzii” și-au dublat avantajul peste cinci minute, când Drugă a executat un corner de pe partea dreaptă, Masella s-a înălțat peste fundașii ad­verși și a înscris cu capul din opt metri.Liga2. Foresta - Unirea (1)

La scorul de 2-0, formația ilfoveană nu mai avea ce pierde pe Areni și a ieșit la joc, dar Niga, în două rânduri, și Lung, s-au opus golului. Portarul sucevean nu a mai avut ce face în minutul 42 al întâlnirii, când George Mihai a redus din diferență după ce a finalizat cu o lovitură puternică de cap un corner de pe dreapta.

Gazdele au încercat să-și refacă avantajul până la pauză, dar execuția lui Lung a ajuns în brațele portarului Manciu, iar Bogdan Rusu a rămas în zodia ghinionului, atacantul formației suce­vene nimerind pentru a treia oară bara în prelungirile primei reprize.

Cel mai bun jucător de pe teren în meciul de sâmbătă, Bogdan Rusu a spart ghinionul în minutul 54, când a înscris plasat, pe colțul goalkeeperului Manciu, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.

Decarul sucevean a trecut pe lângă un nou gol în minutul 82, când a pivotat în careul advers, dar a șutat pe lângă poartă la colțul lung.

Extrem de activ în banda dreaptă, Cerlincă a luat o acțiune pe cont propriu, a centrat în fața porții, fundașii oaspeți au respins greșit, iar Bogdan Rusu a bifat dubla cu o execuție plasată de la opt metri.

In ultimul minut, nou-intratul Dănilă a trimis cu capul puțin pe lângă țintă, iar Foresta – Unirea Stefănești s-a terminat 4-1, un rezultat prin care echipa suceveană și-a luat revanșa după eșecul din tur.

Foresta Suceava: Niga – D. Bălan, Lung, Masella, Drugă – Cerlincă, Stă­nescu (‘58 Al. Mutu), Dumitriu, Căinari (’84 Semeghin) – Vl. Bujor (’67 Dă­ni­lă), Bg. Rusu. Antrenor: Cristian Po­povici.

Unirea Stefănești: Manciu – Zamfir, A. Sin (’26 G. Ivan), Burnea, E. Nicu (’46 Ciortan), Mbabi, G. Mihai, V. Mihai, Voinea (’68 I. Anghel), Zaina, Al. Pătrașcu. Antrenor: Adrian Matei.cl liga 2

 Rezultatele etapei a XX-a:

CS Mioveni – Juventus București: 1-0

Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călărași: 2-1

Foresta Suceava – Unirea Stefănești: 4-1

Metalul Reșița – Olimpia Satu Mare: 4-0

CSM Râmnicu Vâlcea – UTA Arad: 0-1

Academica Clinceni – Luceafărul Oradea: 1-3

FC Brașov – Sepsi Sfântu Gheorghe: 1-1

Chindia Târgoviște – Politehnica Timișoara 2-0

CS Afumați și CS Balotești au stat.

In ultima etapă din acest an, Foresta va evolua pe terenul celor de la UTA Arad, într-un meci programat duminică, cu începere de la ora 11.00, în direct la Digi Sport și Dolce Sport. (Dănuț CHIDOVET)

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …