Thursday , February 2 2023

Victoria Azarenka şi Maria Şarapova s-au calificat în finală la Australian Open

Victoria Azarenka

Jucătoarea bielorusă de tenis Victoria Azarenka, cap de serie numărul 3, şi rusoaica Maria Şarapova, a patra favorită a competiţiei, s-au calificat joi în finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Victoria Azarenka a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-3, pe deţinătoarea trofeului, belgianca Kim Clijsters, cap de serie numărul 11, şi a acces pentru prima oară în carieră în finala unui turneu de Grand Slam.

Azarenka a devenit prima jucătoare din Belarus care ajunge într-o finală de Grand Slam, după Nataşa Zvereva în 1988 la Roland-Garros, care participa atunci pentru URSS.

Maria Şarapova a întrecut-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, pe cehoaica Petra Kvitova, a doua favorită a competiţiei. Şarapova, în vârstă de 24 de ani, va juca a şasea finală de Grand Slam din carieră. Ea are trei titluri în palmares, Wimbledon 2004, US Open 2006 şi Australian Open 2008, dar a pierdut două finale la Australian Open 2007 şi Wimbledon 2011.

Câştigătoarea finalei de la Australian Open va deveni noul lider al clasamentului mondial, succedându-i danezei Caroline Wozniacki care ocupă această poziţie din octombrie 2010, cu excepţia unei singure săptămâni în februarie 2011.

Vezi si

CSU Suceava participă cu grupa de juniori II la Cupa Fulgilor de Nea

Tinerii handbaliști antrenați de Ioan Tcaciuc au fost repartizați în Grupa A, alături de LPS …