Thursday , April 25 2024

Victoria Azarenka şi Maria Şarapova s-au calificat în finală la Australian Open

Victoria Azarenka

Jucătoarea bielorusă de tenis Victoria Azarenka, cap de serie numărul 3, şi rusoaica Maria Şarapova, a patra favorită a competiţiei, s-au calificat joi în finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Victoria Azarenka a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-3, pe deţinătoarea trofeului, belgianca Kim Clijsters, cap de serie numărul 11, şi a acces pentru prima oară în carieră în finala unui turneu de Grand Slam.

Azarenka a devenit prima jucătoare din Belarus care ajunge într-o finală de Grand Slam, după Nataşa Zvereva în 1988 la Roland-Garros, care participa atunci pentru URSS.

Maria Şarapova a întrecut-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, pe cehoaica Petra Kvitova, a doua favorită a competiţiei. Şarapova, în vârstă de 24 de ani, va juca a şasea finală de Grand Slam din carieră. Ea are trei titluri în palmares, Wimbledon 2004, US Open 2006 şi Australian Open 2008, dar a pierdut două finale la Australian Open 2007 şi Wimbledon 2011.

Câştigătoarea finalei de la Australian Open va deveni noul lider al clasamentului mondial, succedându-i danezei Caroline Wozniacki care ocupă această poziţie din octombrie 2010, cu excepţia unei singure săptămâni în februarie 2011.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …