Tuesday , April 23 2024

Victor Piţurcă, sechestrat în Arabia Saudită. A cerut ajutorul Ambasadei Romaniei

Victor Piţurcă trece printr-un adevărat coşmar în Arabia Saudită. După ce a demisionat de la Al Ittihad, fostul selecţioner al României s-a trezit reclamat la poliţie de şefii clubului, motiv pentru care nu poate părăsi ţara.

piturca

Victor Piturca poate parasi regatul doar cu acceptul clubului Al Ittihad, insa seicii s-au opus, iar fostul selectioner este blocat. Piturca si-a incercat astfel norocul si la Ambasada Romaniei de la Riad. Angajatii erau insa in vacanta si s-au reunit de urgenta, oferindu-le celor de la Al Ittihad un termen de 24 de ore pentru a rezolva situatia.

Pe de alta parte, seicii nu se lasa mai prejos si l-au reclamat pe Piturca la politie, pe motiv ca si-ar fi reziliat abuziv contractul in momentul in care a demisionat. In plus, seicii il acuza pe Piturca si ca i-ar incita pe suporterii lui Al Ittihad sa protesteze fata de situatia de la club.

Victor Piturca si-a dat demisia dupa o discutie foarte aprinsa cu seicii clubului, sustin surse din anturajul fostului selectioner. Desi Al Ittihad a anuntat, duminica, faptul ca Victor Piturca va continua, sursele ziare.com sustin ca acesta si-a dat demisia si ii va da in judecata pe arabi.

Victor Piturca a revenit acum doua saptamani in Arabia Saudita si a avut o intalnire cu conducerea clubului. I s-a propus rezilierea contractului, dar romanul a solicitat sa-i fie platit contractul pana la final. Seicii nu au fost de acord si, in timp ce anuntau oficial ca Victor Piturca va ramane, au inceput sa-l sicaneze pentru a-l determina sa plece. In primul rand, Piturca s-a trezit din senin ca are un nou antrenor secund fara sa fie consultat de conducerea clubului. Apoi, conducerea clubului a anulat cantonamentul stabilit in aceasta vara, fapt ce a starnit furia lui Piturca. A fost momentul in care fostul selectioner si-a reziliat unilateral contractul, invocand incalcarea lui de catre seici. Piturca ii va da in judecata pe seici la FIFA si va solicita despagubiri in valoare de milioane de euro.

Victor Piturca a preluat-o pe Al Ittihad in decembrie 2015 si a mai pregatit pe Al Ittihad intre octombrie 2014 si iunie 2015.

 

 

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …