Sunday , September 25 2022

Victor Piţurcă a câştigat. Selecţionerul va primi 7 milioane de euro

piturca

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de selecţionerul Victor Piţurcă împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti din 6 decembrie 2012, care îi dădea dreptate clubului Universitatea Craiova în cazul demiterii actualului antrenor al echipei naţionale.

“Admite recursul declarat de pârâtul Piţurcă Victor împotriva sentinţei civile nr. 29 din 6 decembrie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale. Modifică în tot sentinţa atacată, în sensul că respinge acţiunea reclamantei Fotbal Club U Craiova SA, ca inadmisibilă. Irevocabilă”, se arată în decizia ÎCCJ.

În 6 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti îi dăduse dreptate clubului condus de Adrian Mititelu, care contesta o decizie a Comisiei de Recurs din cadrul FRF, ce obliga U Craiova să-i achite 7 milioane de euro lui Piţurcă. “Admite acţiunea în anulare exercitată împotriva Deciziei nr.106/04.10.2012, pronunţată în dosarul nr.106/CR/2012 al Comisiei de Recurs din cadrul FRF. Anulează această decizie. Rejudecând pricina, admite recursul declarat de reclamantă împotriva încheierii de şedinţă din 28.08.2012, pronunţată în dosarul nr. 41/CL/2011 al CNSL din cadrul FRF, în contradictoriu cu pârâtul Piţurcă Victor. Modifică această încheiere în sensul că respinge cererea de îndreptare a erorilor materiale strecurate în Hotărârea nr.41/10.03.2011, pronunţată în dosarul nr.41/CL/2011 al CNSL din cadrul FRF, cerere formulată de petentul Piţurcă Victor, în contradictoriu cu intimata SC Fotbl Club U Craiova SA”, se arată în verdictul din decembrie 2012.

Victor Piţurcă a fost dat afară de la Universitatea Craiova la 11 ianuarie 2011. Consiliul de Administraţie al grupării oltene a decis, în 9 februarie, să-i rezilieze contractul de muncă managerului general Victor Piţurcă, pentru abateri disciplinare. Piţurcă s-a adresat comisiilor federale cerându-şi drepturile financiare prevăzute în contract.

Ultima instanţă pe linie sportivă din România, Comisia de Recurs a FRF, a menţinut decizia Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor prin care gruparea olteană este obligată să îi achite tehnicianului Victor Piţurcă suma de aproape 7 milioane de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului (5 milioane de euro clauza, 1,8 milioane de euro prima de instalare plus salariile neachitate).

Tehnicianul solicitase daune în valoare de 12 milioane de euro în urma demiterii sale de la Universitatea Craiova, însă membrii Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor i-au admis doar în parte cererea. Astfel, Comisia a decis că Universitatea Craiova trebuie să îi achite lui Victor Piţurcă cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizaţie instalare neplătită la momentul respectiv şi 164.893 de euro net drepturi salariale restante.

Vezi si

Roger Federer – retragere cu o înfrângere, lacrimi de fericire și aplauze îndelungate

Roger Federer s-a retras vineri din tenis cu un val de lacrimi de fericire, pe …