Thursday , March 28 2024

Vești proaste pentru jucătoarea de tenis Petra Kvitova, după ce a fost atacată și jefuită

petra kvitova

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, numărul 11 mondial, va sta departe de circuitul profesionist cel puţin trei luni, după ce a fost rănită cu un cuţit la mâna stângă, în timpul unui jaf produs la domiciliul său din oraşul Prostejov, informează L’Equipe.

Dubla laureată de la Wimbledon a fost rănită la cele cinci degete ale mâinii stângi, cea cu care ţine racheta, fiindu-i atinşi şi doi nervi, în timp ce încerca să se apere de agresorul care a pătruns în locuinţă.

Medicii “au suturat tendoanele degetelor”, în cursul unei intervenţii chirurgicale care a durat 3 ore şi 45 de minute, a explicat Karel Tejkal, purtătorul de cuvânt al jucătoarei.

“Mâna va fi bandajată timp de două zile, apoi ea va purta o atelă timp timp de 6 până la 8 săptămâni şi nu va putea pune nicio greutate pe tendoane timp de cel puţin trei luni. Rana este serioasă, însă chirurgul a explicat că Petra este tânără şi într-o stare bună de sănătate, aşa că nu există niciun motiv să-şi încheie cariera”, a adăugat Tejkal.

Petra Kvitova anunţase, la începutul acestei săptămâni, că nu va putea participa la viitoarea ediţie a Cupei Hopman din cauza un accidentări la un picior. Ea spera să poată concura în turneul de la Sydney, care începe pe 8 ianuarie.

După atacul din propria locuinţă, jucătoarea cehă a postat un mesaj pe Twitter în care se declara “norocoasă că este în viaţă”. “Încercând să mă apăr, am fost rănită rău la mâna stângă. Sunt zdruncinată, dar sunt norocoasă că sunt în viaţă. Rana este gravă şi va trebui să văd nişte specialişti, dar, cum ştiţi, sunt puternică şi voi lupta cu această problemă”, a precizat Kvitova.

În vârstă de 26 ani, Petra Kvitova are în palmares 19 titluri WTA, două dintre ele de Mare Şlem, cucerite la Wimbledon în 2011 şi 2014.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …