Thursday , April 25 2024

Veste proasta pentru Steaua: Suma primita de la UEFA, de noua ori mai mica decat se calculase initial

steaua

Steaua a fost anunţată de UEFA că sistemul de calcul, la capitolul venituri din market pool, a fost refăcut, iar alocaţia ce îi revine din drepturi TV şi de imagine pentru ultimul sezon din Europa League este de nouă ori mai mică decât iniţial. Astfel, steliştii au primit doar 500.000 de euro, iar bugetul clubului a fost dat complet peste cap.

La finalul săptămânii trecute, ProSport dezvăluia în exclusivitate planul roş-albaştrilor pentru a supravieţui în această vară! Cu Gigi Becali în penitenciar, salvarea Stelei a venit de la Viorel Hrebenciuc, care a anuţat că va susţine financiar trupa din Ghencea. Deputatul ar urma să investească trei milioane de euro pentru o campanie puternică de achiziţii şi pentru a aduce salariile la zi, în condiţiile în care antrenorii au restanţe de cinci luni, iar jucătorii de trei luni. Hrebenciuc ar urma să îşi primească înapoi toată suma în momentul în care Steaua va pătrunde în grupele Champions League, unde va încasa cel puţin 10 milioane de euro. „Da, o să ajut Steaua!”, declara Hrebenciuc într-un material realizat de ProSport în ediţia de sâmbătă.

Imediat, în gândul multora a încolţit următoarea întrebare: de ce are Steaua nevoie de ajutorul lui Viorel Hrebenciuc, dacă de câteva zile, în contul lui Gigi Becali au intrat 4,5 milioane de euro, bani ce provin din market pool-ul Europa League? Conducerea clubului Steaua a fost anunţată de forul european că sistemul de calcul, la capitolul venituri din market pool, a fost refăcut, iar alocaţia ce îi revine din drepturi TV şi de imagine este de nouă ori mai mică decât iniţial. Astfel, steliştii au primit doar 500.000 de euro, iar bugetul clubului ar fi fost dat complet peste cap fără ajutorul lui Hrebenciuc. „Noi sperăm ca din banii de la UEFA să ne primim salariile, pe care nu le-am mai încasat de luni bune”, au povestit surse din stafful tehnic.

Suferinţa financiară va continua şi în momentul în care Steaua va reuşi să pătrundă în grupele Champions League. Oţelul Galaţi a participat în urmă cu două sezoane în cea mai importantă competiţie inter cluburi, iar la final a primit aproximativ 12 milioane din market pool. Se pare că, între timp, UEFA ar fi decis ca această cotă să fie înjumătăţită pentru ţările care nu reprezintă poluri de interes din punct de vedere media şi pentru cele care nu îşi trimit reprezentantele direct în grupele Ligii. Asta ar însemna pentru Steaua o cotă de doar şase milioane de euro, campionii fiind nevoiţi să parcurgă trei tururi preliminarii până la eventualul acces în grupe.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …