Friday , April 19 2024

Venus Williams confirma ca ia substante interzise. Cum se apara americanca

venus

Americanca Venus Williams a confirmat ca apeleaza la anumite substante interzise, asa cum un grup de hackeri rusi a dezvaluit in cursul zilei de marti.

Sora mai mare a Serenei sustine insa ca are acoperirea legala pentru a consuma acele substante deoarece sufera de mai multe boli.

Totodata, Venus a precizat ca a urmat cu strictete pasii necesari pentru a primi o exceptie terapeutica din partea Federatiei Internationale.

“Am fost dezamagita sa aflu ca fisa mea medicala privata a fost compromisa de hackeri si publicata fara permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite prin programul Tenis Anti-Doping si am aplicat pentru obtinerea exceptiei de uz terapeutic. Acordarea acestei exceptii implica un proces strict de aprobare, la care am apelat cand am avut probleme medicale serioase”, a spus Venus Williams, intr-un comunicat de presa.

Ea a mentionat ca a fost consultata de mai multi doctori independenti care au confirmat ca are nevoie de medicamentele ce contin substante interzise.

Un grup de hackeri din Rusia a dezvaluit, marti, ca numerosi sportivi importanti apeleaza la substante interzise, totul sub protectia WADA.

Nume precum surorile Williams sau gimnasta Simone Biles ar fi primit exceptii de uz terapeutic pentru a consuma acele substante interzise.

Exceptiile de uz terapeutic se acorda in cazul in care sportivii dovedesc ca au boli importante ce necesita tratament cu medicamente ce contin substante interzise.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …