Thursday , April 25 2024

Vedeta a fotbalului italian, suspectata de implicare in mafia pariurilor

Gianluigi Buffon, super portarul lui Juventus Torino şi al “squadrei azzura”, este suspectat de implicare în mafia pariurilor ilegale. Numele lui Boffon apare în ancheta legată de ultimul scandal al meciurilor trucate care a izbucnit în Italia.

Ancheta meciurilor trucate a făcut deja o victimă de lux: Domenico Criscito a fost exclus din lotul Italiei pentru Euro 2012 după ce fotbalistul lui Zenit St. Petersburg a fost acuzat că a trucat meciuri la ordinul mafiei pariurilor. Criscito a negat acuzaţiile şi declarat că îşi va dovedi nevinovăţia.

Presa din Italia scrie că ancheta a fost preluată de Garda Financiară din Torino, care ar fi ataşat dosarului un raport care se refera la “activităţi suspecte” efectuate de Gianluigi Buffon. Portarul lui Juventus şi al naţionalei Italiei ar fi trimis, în perioada ianuarie – septembrie 2010, nu mai puţin de 1.585.00 de euro unui anume Massimo Alfieri, proprietarul unei tutungerii din Parma care se ocupă şi cu pariurile din fotbal. Banii ar fi fost trimişi de Buffon în mai multe tranşe, cea mai mică având valoarea de 50.000 de euro, iar cea mai mare ridicându-se la 200.000 de euro. Buffon nu a negat tranzacţiile financiare, dar a respins categoric orice fel de implicare în mafia pariurilor.

“Această ipoteză a fost lansată de către o bancă, oficialii ei reclamând rulajul unor sume mari de bani care ar fi putut fi folosite la pariuri. Raportul nu are nicio relevanţă din punct de vedere penal. Argumentaţia lor este foarte saracă. Un fotbalist şi un proprietar de agenţie de pariuri pot colabora fără a face ceva ilegal. Putem vorbi de o achiziţie imobiliară, de ce trebuie să ne gândim automat la pariuri ilegale? Gigi este extrem de dezamăgit, e supărat pentru că citeşte în ziare astfel de lucruri fără fundament”, a spus Marco Valerio Corini, avocatul lui Buffon.

La rândul său, Andrea Agnelli, boss-ul lui Juventus, a spus că i se pare curioasă “scaparea” informaţiilor către presă, mai ales că Buffon nu este nici măcar cercetat în acest caz.

Gianluigi Buffon a mai fost cercetat de procurori pentru fraudă sportivă legată de pariuri în fotbal în 2006, odată cu celebrul scandal Calciopoli, dar concluziile anchetei au fost secretizate, iar portarul nu a fost acuzat în plan penal.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …