Wednesday , April 24 2024

Vânzarea Rapidului în impas, din cauza unor datorii noi, de 3,5 milioane euro

rapid

Omul de afaceri Nicolae Cristescu, care doreşte să cumpere FC Rapid de la George Copos, a declarat, marţi, că în negocierile cu acţionarul rapidist “au apărut” datorii de 3,5 milioane de euro pe care nu este de acord să le preia.

Nicolae Cristescu speră însă ca George Copos să găsească o soluţie pentru a semna actele în cadrul unei întâlniri pe care o va avea cu acesta în cursul serii de marţi.

“La 18.30 ne întâlnim cu domnul Copos şi sper să înţeleagă că nu mai are încotro şi trebuie să dea Rapidul. În proporţie de 99 la sută i-am aceptat toate condiţiile pe care le-a pus. Sunt însă unele sume care au apărut în afara celei asupra căreia ne-am pus de acord (n.r. – 2,2 milioane de euro). Chiar ieri au apărut 3,5 milioane de euro cu care nu suntem de acord. Probabil că vrea să preluăm noi şi aceste datorii, dar sunt ale lui. Azi am vorbit şi mi-a zis că nu ştia de ele şi că se va consulta cu avocaţii şi contabilii, iar după aceea va încerca să găsească o soluţie.

Sper să găsească pentru ca azi sau mâine să semnăm contractul. Criză de timp nu este, pentru că dacă vom juca în liga a doua competiţia începe în 7 septembrie, dar cu toate acestea eu îmi doresc să se termine cât mai repede această telenovelă. Cred că domnul Copos e conştient că echipa se va desfiinţa dacă nu o vinde, pentru că altă soluţie nu există. El este totuşi un rapidist şi e de apreciat pentru ce a făcut în ultimii 20 de ani, timp în care s-au câştigat foarte multe trofee. Chiar va fi invitatul nostru în Giuleşti şi va primi patru invitaţii permenante la meciurile Rapidului”, a declarat Nicolae Cristescu.

În ceea ce priveşte lotul Rapidului, Cristescu afirmă că în proporţie de 90 la sută vor rămâne aceiaşi jucători: “Rămân 90 la sută dintre jucători, am renegociat contractele cu ei, deci practic va fi aceeaşi echipă, cu câteva excepţii”.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. În consecinţă, formaţia giuleşteană va evolua în sezonul 2013-2014 în Liga a II-a.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …