Wednesday , April 24 2024

UPDATE: Viza lui Novak Djokovic a fost anulată de autoritățile australiene. Ce se va întâmpla acum cu sârbul

Ministerul Imigrației din Australia a anunțat că i-a anulat viza jucătorului de tenis Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP.

Este o decizie așteptată de câteva zile bune, în condițiile în care Djokovic deja și-a aflat adversarul din primul tur și se pregătește de ceva timp pe Rod Laver Arena din Melbourne pentru Australian Open.

Așa cum presa australiană anunța deja, avocații lui Nole au pregătit recursul, astfel încât liderul mondial să aibă timpul necesar pentru ca în cazul unui rezultat favorabil să poată juca la Australian Open (17-30 ianuarie).

Într-un comunicat preluat de presa australiană, Alex Hawke (ministrul Imigrației) și-a motivat decizia în cazul anulării vizei lui Novak Djokovic.

„Astăzi mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că a fost în interesul public să procedez așa. Decizia a venit după ordinele oferite de Curtea Federală pe 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă pe motive de echitate procedurală”, a anunțat Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke, potrivit GSP.ro.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și din partea domnului Djokovic”, a adăugat el.

Abul Rizvi, fost secretar adjunct al Departamentului de Imigrare din Australia, a explicat la televiziunea ABC ce se va întâmpla în continuare, inclusiv readucerea lui Djokovic în detenție.
“Decizia înseamnă că acum Novak Djokovic trebuie să fie reținut. Presupun că se va întoarce în același hotel de detenție în care a fost anterior. Presupun că avocații săi vor solicita o revizuire judiciară a acestei decizii. Și, instanța va trebui să ia în considerare orice cerere pe care avocații domnului Djokovic o vor face.
Presupun că solicitările vor fi pentru ca Novak Djokovic să fie eliberat într-un fel sau altul, probabil ca judecătorul să-l oblige pe ministru să îl elibereze pe dl Djokovic cu o viză provizorie care să îi permită să joace la Australian Open. Judecătorul va lua în considerare acest lucru și va lua o decizie” – Abul Rizvi, citat de The Guardian.
”Am luat notă de decizia ministrului pentru imigrație în legătură cu viza domnului Novak Djokovic.
Înțeleg că, în urma unei analize atente, ministrul a luat măsura de a anula viza deținută de dl Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că a fost în interesul public să facă acest lucru.
Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas uniți și am salvat vieți și mijloace de trai.
Împreună am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii și cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.
Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.
Aceasta este ceea ce a făcut ministrul prin această acțiune de astăzi.
Politicile noastre dure de protecție a frontierelor au menținut australienii în siguranță, atât înainte de COVID, cât și acum, în timpul pandemiei.
Din cauza procedurilor legale în curs de desfășurare, nu voi face niciun alt comentariu”, a transmis Morrison.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …