Tuesday , April 23 2024

Unsprezece persoane, conduse la poliţie înaintea meciului Rapid-Legia Varşovia

Zece polonezi şi un român au ajuns la poliţie joi, înaintea meciului Rapid-Legia Varşovia, în urma unor incidente petrecute în Centrul Vechi din Bucureşti şi a unei acţiuni organizate pe autostrada A1, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

Astfel, în jurul orei 16.00, în Centrul Vechi a avut loc un incident între un român şi un suporter polonez, sosit la Bucureşti pentru a urmări meciul dintre Rapid şi formaţia poloneză Legia Varşovia, din Liga Europa.

“A fost un incident minor în Centrul Vechi, o şicanare în trafic, în jurul orei 16.00, când un polonez şi un român s-au certat pe un loc de parcare. A fost un conflict aplanat de poliţie, în urma căruia au fost conduşi la secţia 10”, a declarat Georgian Enache.

Un alt incident a avut loc în Centrul Vechi în jurul orei 19.00, când doi fani polonezi s-au bătut, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i despărţi. Georgian Enache a precizat că a fost chemată Salvarea, pentru a i se acorda îngrijiri medicale unuia dintre suporteri, celălalt fiind dus la secţia de poliţie.

Georgian Enache a menţionat, de asemenea, că Jandarmeria a organizat joi un filtru la ieşirea de pe autostrada A1, cu caracter preventiv, în urma căruia “opt cetăţeni polonezi au fost duşi la poliţie, şapte pentru deţinere de materiale pirotehnice şi unul pentru deţinere de armă albă”.

Potrivit sursei citate, la meci sunt aşteptaţi 2.500 de suporteri polonezi. Fanii prezenţi în zona Centrului Vechi vor face deplasarea spre Arena Naţională cu autocarele Jandarmeriei, pentru a fi evitate alte incidente.

FC Rapid întâlneşte, joi, de la ora 22.05, formaţia poloneză Legia Varşovia, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei C a Ligii Europa şi care va fi transmis în direct de Pro TV.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …