Thursday , April 25 2024

Universitatea – UCM Resita, momentul revansei pentru “studenti”

N cele dou\ echipe se vor confrunta m=ine, cu `ncepere de la orele 18.00, `n direct la Digi Sport, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a V-a din cadrul Ligii Na]ionale n “nu conteaz\ foarte mult adversarul pe care-l întâlnim, pentru c\ noi abord\m toate meciurile la victorie”, a anun]at interul Claudiu Dediu n portarul Bogdan Pralea apeleaz\ la sprijinul publicului sucevean: “`i rug\m pe suporteri s\ vin\ `n num\r c=t mai mare [i s\ ne sus]in\ pe `ntreg parcursul meciului” n “a venit momentul s\ învingem Re[i]a [i s\ ajungem printre forma]iile din fruntea clasamentului”, a declarat Iulian Andrei

CS Universitatea prime[te m=ine, cu `ncepere de la orele 18.00, `n sala LPS, vizita vicecampioanei UCM Re[i]a, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a VI-a din cadrul Ligii Na]ionale [i care va fi transmis `n direct de postul Digi Sport.
De[i formatia sucevean\ are o singura victorie pe teren propriu `n palmaresul meciurile directe disputate `n compania b\n\]enilor, interul st=nga Claudiu Dediu nu este impresionat de numele adversarului, preciz=nd c\ Universitatea va aborda meciul la victorie.  “Nu conteaz\ foarte mult adversarul pe care-l întâlnim pentru c\ noi abord\m toate meciurile la victorie. Partida cu UCM Re[i]a este una deschis\ oric\rui rezultat [i de aceea trebuie s\ fim proaspe]i [i motiva]i pentru a învinge”, a declarat interul “studen]ilor”.
Autor a 16 goluri `n primele cinci etape de campionat, Claudiu Dediu mizeaz\ pe lispa de omogenitate din cadrul lotului b\n\]ean [i consider\ c\ un eventual succes al Universit\]ii ar c=nt\ri enorm `n lupta echipei sucevene pentru un loc de cup\ european\.“Forma]ia b\n\]ean\ are juc\tori valoro[i în lot, dar deocamdat\ nu cred c\ formeaz\ o echip\ foarte omogen\, drept dovad\ [i `nfr=ngerea `nregistrat\ la Odorhei. O victorie a noastr\ în meciul cu UCM Re[i]a poate fi un atu important în fa]a celorlalte echipe care vor s\ joace în cupele europene”, a completat Dediu.
La r=ndul s\u, portarul Bogdan Pralea a subliniat forma bun\ pe care o traverseaz\ gruparea b\n\]ean\, care popose[te la Suceava dup\ o serie de patru victorii consecutive. “Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe din campionat, care va da totul pentru victorie tinand cont c\ obiectivul re[i]enilor este primul loc. Este adev\rat c\ forma]ia oaspete este alc\tuit\ din juc\tori valoro[i [i experimenta]i, îns\ [i noi avem un lot mai complet decât în sezoanele trecute”,  a spus Bogdan Pralea, care apeleaz\ la suporterii suceveni pentru a umple tribunele din sala LPS.  “Fac un apel c\tre minunatul nostru public. ~i rug\m pe suporteri s\ vin\ `n num\r c=t mai mare [i s\ ne su[]in\ pe intreg parcursul meciului, indiferent de evolu]ia scorului”, a completat Pralea.
Colegul s\u din poarta “studen]ilor”, Iulian Andrei, vede meciul de m=ine cu UCM Re[i]\ ca pe o revan[\ dup\ ce b\n\]enii i-au suflat echipei sucevene Cupa Challenge `n finala din 2009.  “Va fi cu siguran]\ un joc dificil pentru c\ vom avea în fa]\ juc\tori consacra]i, dar avem de luat mai multe revan[e în fa]a re[i]enilor pentru c\ ne-au cam b\tut, noi reu[ind pe teren propriu doar o singur\ victorie în fa]a lor. A venit momentul s\-i învingem [i s\ ajungem printre forma]iile din fruntea clasamentului”, a spus Andrei, care a precizat c\ un succes `n partida de m=ine ar pastra un moral bun `n cadrul lotului sucevean `naintea confrunt\rii de la Cluj de s\pt\m=na viitoare.
Pivotul Dan Ilie[ spera ca “alb-alba[trii” s\ prind\ o zi bun\ `n meciul cu UCM Re[i]a, fiind `ncrez\tor c\ Universitatea poate c=[tiga cele dou\ puncte puse `n joc cu sprijinul publicului. “Adversarii no[tri joac\ mai bine de la meci la meci [i în mod cert vor s\ continue parcursul bun de pân\ acum. Dac\ vom avea `ns\ sprijinul publicului sucevean [i vom reu[i s\ ne facem jocul putem s\-i batem. Chiar dac\ echipa noastr\ înc\ nu a atins vârful de form\ sportiv\ sper totu[i s\ prindem o zi bun\ în partida cu UCM Re[i]a”, a declarat Ilie[.

N {old\nescu, Ciubotariu [i Mitrea acuz\ probleme medicale

Cu dou\ zile `naintea confrunt\rii cu b\n\]enii, pe lista infirmeriei sucevene figurau trei nume. Astfel, Bogdan {old\nescu acuza dureri `n zona lombar\, Florin Ciuborariu avea o mic\ `ntindere la mu[chii inghinali, `n timp ce Adi Mitrea se ar\ta deranjat de unele dureri stomacale. “P=n\ la ora meciului, sper\m ca to]i trei s\-[i revin\, pentru c\ avem mare nevoie de ei `n teren”, a precizat antrenorul secund al Universit\tii, Bogdan Pralea.

N 30 de suporteri re[i]eni `n sala LPS

De men]ionat c\, `n ciuda distan]ei dintre cele dou\ ora[e, UCM Re[i]a va fi sus]inut\ `n sala LPS de un mic grup de suporteri b\n\]eni, oaspe]ii solicit=nd pentru meciul de m=ine circa 30 de bilete pentru propria galerie. De altfel, [i interesul fanilor suceveni pentru aceast\ partid\ s-a dovedit extrem de ridicat, majoritatea biletelor fiind deja v=ndute.

N “Studen]ii” au mai primit 100.000 de lei din partea prim\riei

~n alt\ ordine de idei, `naintea partidei cu UCM Re[I]a primarul Ion Lungu a anun]at, `n cadrul unei conferin]e de pres\, c\ municipalitatea sucevean\ a virat zilele trecute `n conturile echipei locale de handbal `nc\ o tran[\ de 100.000 de lei, [eful administra]iei locale preciz=nd totodat\ c\, p=n\ la sf=r[itul anului,, CS Universitatea va primi [i restul sumei de 300.000 de lei din bugetul alocat pentru anul 2010.
“Poate c\ pare un lucru banal, `ns\ ]in=nd cont de actualele probleme financiare, vreau s\ anun] c\ prim\ria a mai achitat un miliard c\tre echipa de handbal. Am oferit p=n\ `n prezent 7 miliarde, vom mai da `n octombrie, noiembrie [i decembrie c=te un miliard pentru a ajunge la un total 10 miliarde, sum\ cu care ne-am angajat s\ sus]inem handbalul”, a confirmat ieri Ion Lungu, care a ]inut s\ felicite echipa sucevean\ pentru rezultatele ob]inute `n debutul actualului sezon.

N Arbitra]i de brigada Din / Dinu

Partida dintre Universitatea Suceava [i UCM Re[i]a va fi condus\ de controversata brigad\ de arbitrii bucure[teni Constantin Din  / Sorin Dinu. La ultimul joc disputat de “studen]i” cu cei doi cavaleri ai fluierului `mp\r]ind dreptatea pe teren, echipa antrenat\ de Leonard Bibirig a pierdut cu scorul de 23-26 `n fieful grup\rii Pandurii T=rgu Jiu, `ntr-un meci desf\[urat `n urm\ cu trei etape.
Runda a VI-a a fost deschis\ de `nt=lnirea dintre Pandurii T=rgu Jiu [i HC Odorhei, gorjenii c=[tig=nd miercuri, `n fa]a actualului lider al Ligii Na]ionale, cu scorul de 29-27. (D\nu] CHIDOVE})

N Etapa a VI-a:

Pandurii T=rgu Jiu – HC Odorhei 29-27
HCM Constan]a – CSM Satu Mare
Universitatea Suceava – UCM Re[i]a
CSM Bucure[ti – {tiin]a Bac\u
Steaua Bucure[ti – Poli Timi[oara
CSM Oradea – Minaur Baia Mare
Dinamo Bra[ov – “U” Transilvania Cluj

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …