Sunday , April 28 2024

Universitatea Suceava va `nt=lni formatia israeliana Bnei Hertzeliya, `n saisprezecimile Cupei Challenge

Meciul tur este programat pe data de 26-27 noiembrie, la Suceava, `n vreme ce returul se va desf\[ura `n Israel, pe data de 3-4 decembrie n “a fost o tragere la sor]i favorabil\ pentru noi, dac\ ]inem cont c\ existau [i alte variante de echipe mai puternice pe care le puteam `nt=lni `n aceast\ faz\”, a apreciat managerul Petru Ghervan

Sor]ii au decis. Universitatea Suceava va `nfrunta forma]ia israelian\ Bnei Hertzeliya, `n faza [aisprezecimilor de final\ ale viitoarei edi]ii a Cupei Challenge la handbal masculin. ~nt=lnirea se va disputa `ntr-o dubla mansa, meciul tur fiind programat pe data de 26-27 noiembrie, la Suceava, `n vreme ce returul se va desf\[ura `n Israel, pe data de 3-4 decembrie.
De[i a recunoscut c\ disputa cu israelenii va fi una inedit\ pentru gruparea sucevean\, managerul Petru Ghervan a apreciat c\ tragerea la sor]i de ieri a fost favorabil\ pentru Universitatea. “A fost o tragere la sor]i favorabil\ pentru noi, dac\ ]inem cont c\ existau [i alte variante `n privin]a adversarului pe care-l puteam `nt=lni `n aceast\ faz\ [i m\ g=ndesc aici la echipele ceva mai puternice din Polonia sau Portugalia. Meciul din Israel se anun]\ o experien]\ inedit\ pentru noi, at=t ca destina]ie c=t [i din punct de vedere al contactului cu handbalul de acolo. Se poate `nt=mpla orice, dar important este s\ [tim noi ce urm\rim `n aceast\ competi]ie [i cum trebuie abordat o astfel de confruntare european\”, a declarat Petru Ghervan, care a recunoscut c\ una dintre filierele pe care mizeaz\ `n ceea ce prive[te adunarea de informa]ii despre Bnei Hertzeliya este chiar fostul portar al “studen]ilor”, Bogdan Pralea, transferat `n aceast\ var\ `n campionatul israelean, la nou promovata Savyon.
Oficialul clubului sucevean a evitat `ns\ s\ anun]e care este obiectul Universit\]ii pentru viitorul sezon al Cupei Challenge, aceasta urm=nd s\ fie stabilit `n aceast\ s\pt\m=n\ dup\ o [edin]\ cu stafful tehnic al echipei.
Echipa israelian\ Bnei Hertzeliya se afla la prima participare `ntr-o cup\ european\, iar pe plan intern a c=[tigat un singur titlu de campioan\, `n sezonul 1971/1972.
Cealalt\ forma]ie rom=neasc\ `nscris\ la startul edi]iei din acest a Cupei Challenge, HC Cara[ Severin, va `nt=lni `n faza [aisprezecimilor echipa bulgar\ Spartak Varna.

N Programul complet al [aisprezecimilor de final\ din Cupa Challenge:

BB Ankara Spor (Turcia) – Maccabi “Tyrec” Tel Aviv (Israel)
Aguas Santas (Portugalia) – HC Kriens-Luzern (Elve]ia)
Universitatea Suceava (Rom=nia) – Bnei Hertzeliya (Israel)
HC Gomel (Belarus )- HC Portovik (Ucraina)
Tinex Prolet Skopje (Macedonia) – Wacker Thun (Elvetia)
RK Maribor Branik (Slovenia) – Radnicki Kragujevac (Serbia)
KS “Azoty-Pulawy” (Polonia) – RK Bjelovar (Croa]ia)
HC Zubri (Cehia) – MRK Gorazde (Bosnia)
Kolubara (Serbia) – HV Quintus (Olanda)
Alytaus “Almeida-Stronglasas” (Lituania) – RK Siscia (Croa]ia)
RK Gradacac (Bosnia) – HC Masheka (Belarus)
Trabzonspor Hentbol (Turcia) – Sporting CP (Portugalia)
SPR Stal Mielec (Polonia) – AC Diomidis Argous (Grecia)
KH Prishtina (Kosovo) – SSV Bozen (Italia)
HC Caras-Severin (Rom=nia) – HK Spartak Varna (Bulgaria)
AC Doukas (Grecia) – o echip\ venit\ din preliminarii.

~n turul III al Cupei Cupelor (turul în 26-27 noiembrie, returul în 3-4 decembrie), Pandurii T=rgu Jiu va `nt=lni echipa italian\ Pallamano Intini Noci.
~n turul II al Cupei EHF (turul în 8-9 octombrire, returul în 15-16 octombrie), vicecampioana HC Odorheiu Secuiesc va `nt=lni o echip\ venit\ din turul preliminar al Ligii Campionilor.
Campioana HCM Constan]a va evolua în grupele Ligii Campionilor, aflându-[i deja adversarii, luna trecut\. HCM va evolua în grupa C, cu HSV Hamburg, Cimos Koper, St. Petersburg HC, Wisla Plock [i o echip\ din turul preliminar. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …