Friday , April 19 2024

Universitatea debuteaza maine in noul sezon al Ligii Nationale

N `n prima etap\, echipa sucevean\ va evolua m=ine, cu `ncepere de la orele 18.00, pe terenul nou-promovatei CSM Oradea n antrenorul Leonard Bibirig consider\ c\ elevii s\i vor avea parte de un meci dificil `n Ardeal din pricina dorin]ei de afirmare a handbali[tilor bihoreni [i a atmosferei incendiare din sala “Alexe Antonio”  n Florin Acatrinei este singurul absent din lotul “alb-alba[trilor”, interul sucevean acuz=nd o entors\

CS Universitatea va debuta m=ine `n noul sezon al Ligii Na]ionale de handbal masculin pe terenul nou-promovatei CSM Oradea, `ntr-un meci programat cu `ncepere de la ora 18.00.
Chiar dac\ pe h=rtie echipa sucevean\ este favorita cert\ `n jocul contra bihorenilor, antrenorului Leonard Bibirig consider\ c\ elevii s\i nu vor avea o misiune tocmai facil\ `n Ardeal din pricina dorin]ei de afirmare a juc\torilor gazd\ [i a atmosferei incediare din sala “Alexe Antonio”. “Ne a[teapt\ un meci greu la Oradea, pentru ca vom intalni o echip\ nou-promovat\, care dore[te s\ le arate propriilor suporteri c\ nu au promovat doar ca s\ fac\ act de prezen]\ în Liga Na]ional\. Noi credem c\ atmosfera va fi una incendiar\, publicul or\dean fiind un cunosc\tor al jocului pe semicerc, dar asta nu poate decât s\-i motiveze pe b\ie]ii no[tri, obi[nui]i cu meciurile de lig\ [i cu publicul advers”, a spus Leonard Bibirig inaintea deplasarii de la Oradea.

N Pralea: “Sper\m s\ nu le d\m nicio [ans\ adversarilor”

Aflat `ntr-un moment de v=rf al carierei, portarul Bogdan Pralea consider\ c\ echipa sucevean\ nu `[i permite s\ fac\ vreun pas gre[it `n fa]a unor adversari mai slab cota]i precum CSM Oradea [i de aceea sper\ ca “studen]ii” s\ fac\ legea pe teren `nc\ din primele minute ale jocului de m=ine. “Dac\ în meciurile amicale ne-am mai permis s\ pierdem câte o partid\, începând de acum nu mai avem voi s\ facem niciun pas gre[it. Echipa din Oradea este nou-promovat\ [i presupun c\ va face tot posibilul s\ ob]ina un rezultat bun în fa]a noastr\. Noi suntem îns\ motiva]i înaintea acestui meci, sper\m sa începem din primul minut foarte bine [i s\ nu le d\m nicio [ans\ adversarilor”, a spus Pralea, care a precizat c\ `n acest moment nu se g=nde[te la convocarea la echipa na]ional\, ci doar la meciurile echipei de club.

N {old\nescu: “Dac\ suntem aten]i nu vom avea probleme”

De aceia[i p\rere este [i colegul s\u din defensiv\, Bogdan {old\nescu, care consider\ c\ Universitatea nu are voie s\ se `mpiedice `n partida de m=ine, dac\ dore[te s\-[i `ndeplineasc\ obiectivul pentru noul sezon. “Întâlnim o nou-promovat\ care sigur î[i va dori s\ demonstreze c\ merit\ s\ joace în Liga Na]ional\. Chiar [i a[a, dac\ vom fi aten]i, nu cred ca vom avea probleme. Trebuie s\ ne facem jocul [i pentru a ne indeplini obiectivul pe care l-am stabilit nu avem voie s\ ne împiedic\m la Oradea”, a spus {old\nescu.

N Ciubotariu: “Trebuie s\ `ncepem cu o victorie”

Afla]i `n fa]a primului lor meci oficial `n tricoul echipei sucevene, Dan Ilie[ [i  Florin Ciubotariu au declarat c\ abia a[teapt\ s\ `nceap\ campionatul, recunosc=nd c\ s-au cam s\turat de meciurile amicale. “La ultimele amicale nu mai exista acea concentrare [i motiva]ie de care aveam nevoie. Oric=t ai `ncerca, nu reu[e[ti s\ fii la fel de motivat ca la un meci oficial”, a m\rturisit Florin Ciubotariu.
Extrema st=ng\ venit\ `n vara de la UCM Resita consider\ ca un rezultat bun la Oradea ar fi benefic pentru Universitatea `n perspectiva meciurilor din urm\toarele dou\ etape. “Trebuie s\ `ncepem cu o victorie pentru a avea un moral bun pentru meciurile ce vor urma, cu CSM Satu Mare [i Pandurii Tg. Jiu”, a completat Ciubotariu.

N Ilie[ era dornic s\ `nceap\ meciurile oficiale

Fostul stelist Dan Ilie[ [i-a revenit dup\ accidentarea la genunchi suferit\ anul trecut, iar `n momentul de fa]\ sus]ine c\ este apt 99%. C=t prive[te jocul de m=ine, pivotul Universitatii este `ncrez\tor `n [ansele echipei sucevene. “Este foarte important s\ `ncepem cu dreptul sezonul, iar cei din Oradea sunt sigur ca `[i doresc acela[i lucru mai ales c\ au promovat recent. Sunt dornic de meciurile oficiale, dup\ at=tea antrenamente [i partide amicale. Eu am `ncredere `n echipa noastra [i dac\ ne vom face jocul, nu vom `nt=mpina probleme mari. Sper `ntr-un rezultat favorabil nou\”, a declarat Dan Ilie[.
Echipa sucevean\ nu se confrunt\ cu mari probleme de efectiv, singura absen]\ din lotul care a f\cut deplasarea la Oradea fiind cea a lui Florin Acatrinei care acuz\ o entors\.
Pentru viitorul sezon, Universitatea are fixate ca obiective clasarea pe un loc de cup\ european\ [i accederea `n semifinalele Cupei Rom=niei. (D\nu] CHIDOVE})

N Programul turului pentru Universitatea:

Etapa I (4 septembrie 2010):
CSM Oradea –Universitatea Suceava
Etapa a II-a (8 septembrie 2010):
Universitatea Suceava – CSM Satu Mare
Etapa a III-a (11 septembrie 2010):
Pandurii T=rgu Jiu – Universitatea Suceava
Etapa a IV-a (25 septembrie 2010):
Universitatea Suceava – Stiinta Bacau
Etapa a V-a (2 octombrie 2010):
Dinamo Bra[ov – Universitatea Suceava
Etapa a VI-a (9 octombrie 2010):
Universitatea Suceava – UCM Resita
Etapa a VII-a (16 octombrie 2010):
“U” Transilvania Cluj – Universitatea Suceava
Etapa a VIII-a (6 noiembrie 2010):
Universitatea Suceava – CSM Bucuresti
Etapa a IX-a (13 noiembrie 2010):
HC Odorhei – Universitatea Suceava
Etapa a X-a (20 noiembrie 2010):
Universitatea Suceava – HCM Constanta
Etapa a XI-a (27 noiembrie 2010):
Minaur Baia Mare – Universitatea Suceava
Etapa a XII-a (4 decembrie 2010):
Universitatea Suceava – Steaua Bucuresti
Etapa a XIII-a (5 februarie 2011):
Politehnica Timisoara – Universitatea Suceava

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …