Thursday , April 25 2024

Universitatea Craiova s-a desfiinţat

FRF a decis ca gruparea fanion a Olteniei să fie dezafiliată, din cauză că nu şi-a retras plângerile înaintate în instanţele civile împotriva lui Victor Piţurcă.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat dezafilierea clubului Universitatea Craiova deoarece gruparea olteană a refuzat să îşi retragă plângerile înaintate în instanţele civile împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi FRF.

Conform unor surse din cadrul FRF, propunerea de dezafiliere a fost făcută de preşedintele Mircea Sandu, şi a fost votată de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. S-au abţinut directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi reprezentantul fotbalului feminin, Marian Pălărie.

De la şedinţă au lipsit preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea şi preşedintele AFAN, Dumitru Costin.

Decizia Comitetului Executiv al FRF va fi supusă ratificării în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal care ar urma să fie convocată în termen de 15 zi.

Universitatea Craiova s-a înfiinţat în 1948 şi a fost prima echipă din România calificată în semifinalele unei cupe europene.

Referitor la această măsură, Marcel Popescu, fost preşedinte al clubului oltean, a declarat la Sport.ro: “Era de anticipat asta. După ce s-a întâmplat cu Poli şi Bistriţa, era de aşteptat să se aplice lega şi cu Craiova.

S-a năruit istoria acestui club, cuvintele sunt de prisos. O echipă mare nu poate fi construită decât în spatele unui club puternic. Probleme financiare nu s-au rezolvat şi s-au aplicat legile. Se poate construi un alt club, se poate face o echipă mai mare decât cea care a fost până în prezent. Cred că autorităţile vor face ca la nivelul Olteniei să apară un alt club”. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …