Friday , March 29 2024

Universitatea a transferat un pivot din Luxemburg

In v=rst\ de 21 de ani, Eric Schroeder a semnat un contract valabil pe dou\ sezoane cu gruparea sucevean\ u “este un juc\tor c\ruia `i place jocul `n vitez\ [i pe care l-am remarcat pe parcursul stagiului pe care l-a efectuat la noi vara trecut\”, a spus managerul Petru Ghervan u la reunirea “studen]ilor” de luni, vor fi prezen]i [i interna]ionalii rom=ni Georgic\ C=ntec [i Silvian Amih\esi u la `nceputul lunii septembrie, Universitatea va participa la Supercupa Rom=niei t

Conducerea clubului Universitatea Suceava a reu[it primul transfer al verii. Oficialii echipei locale de handbal au ob]inut semn\tura pe doi ani a lui Eric Schroeder, un pivot `n v=rst\ de 21 de ani, component al reprezentativei Luxemburgului.

“Schroeder va ajunge vineri sear\ la Suceava [i va fi juc\torul nostru pentru urm\torii doi ani de zile. Este un juc\tor c\ruia `i place jocul `n vitez\ [i pe care l-am remarcat pe parcursul stagiului pe care l-a efectuat la noi vara trecut\, c=nd putem spune c\ a f\cut fa]a celor mai vitrige condi]ii de preg\tire”, a precizat Petru Ghervan.

Oficialii clubului sucevean l-au remarcat pe Schroeder `n vara anului trecut, c=nd, `mpreun\ cu un alt coleg de na]ional\, portarul Therry Hansen, s-a preg\tit sub comanda antrenorului Leonard Bibirig, `n cadrul unui parteneriat `ntre forul handbalistic din Luxemburg [i clubul Universitatea.

Presa din Luxemburg vede angajamentul pivotului de 21 de ani ca o mare provocare, amintind de parcursul grup\rii sucevene `n Cupa Challenge. “Eric Schroeder se va aventura `n handbalul profesionist. Membrul sec]iei de sport a armatei `n ultimii trei ani este sprijinit de Federa]ia Luxemburghez\ de Handbal [i Comitetul Sportiv din Luxemburg pentru a for]a u[ile profesionalismului. Interna]ionalul luxemburghez va pleca pe 1 iulie `n Romania, acolo unde are semnat un contract pe 2 ani cu Universitatea Suceava. Aceasta forma]ie a ocupat locul III `n ultimul sezon [i l-a remarcat pe Schroeder `n stagiul de vara trecut\. Clubul rom=nesc a fost o prezen]\ notabil\ `n finala Challenge Cup din 2009 [i `n sferturile aceleia[i competi]ii `n 2010. Eric Schoeder va gusta meciurile europene [i `n noul sezon”, noteaz\ L’essentiel Online

Eric Schroeder a debutat `n cupele europene la v=rst\ de 17 ani, c=nd juca pentru forma]ia Bascharage `n Cupa Challenge. Transferat apoi la Handball Esch, t=n\rul pivot luxembughez a prins `nca un sezon `n Cupa Challenge [i dou\ `n Cupa EHF. Anul trecut, Eric a marcat 36 de goluri `n 6 meciuri sus]inute `n Cupa EHF.

C=ntec [i Amih\esi vor fi prezen]i la reunire

De asemenea, pe l=ng\ luxemburghezul Eric Schroeder, la reunirea de luni a echipei sucevene se vor mai prezenta [i interna]ionalii rom=ni Georgic\ C=ntec [i Silvian Amih\esi. ~n v=rst\ de 21 de ani, C=ntec evolueaz\ pe postul de inter st=nga [i a fost golgheterul echipei CSM Oradea `n ultima edi]ie de campionat, c=nd a marcat nu mai pu]in de 139 de goluri, ocup=nd la final locul al optulea `n clasamentul general al golgheterilor Ligii Na]ionale. Tot `n v=rsta de 21 de ani, Amih\esi, evolueaz\ pe postul de coordonator de joc, iar `n ultimul sezon a `nscris 77 de goluri `n tricoul grup\rii bihorene.

Universitatea va participa la Supercupa Rom=niei

~n alt\ ordine de idei, Universitatea Suceava va participa, la `nceputul lunii septembrie, la Supercupa Rom=niei, competi]ie organizat\ cu ocazia `mplinirii a 75 de ani de existen]\ de c\tre Federa]ia Rom=ne de Handbal.

Turneul masculin va fi organizat la Constan]a [i va reuni la start primele trei clasate `n ultimul sezon al Ligii Na]ionale, HCM Constan]a, HC Odorhei [i Universitatea Suceava, plus finalista Cupei Rom=niei, Pandurii T=rgu Jiu.

“Sunt meciuri demonstrative, adic\ echipa câ[tig\toare nu beneficiaz\ de loc în cupe europene. Dar înseamn\ enorm pentru imaginea handbalului românesc [i conteaz\ [i pentru public s\-[i revad\ echipele favorite”, a explicat pre[edintele federa]iei de specialitate, Cristian Ga]u.

Echipa sucevean\ `[i va `ncepe seria meciurilor de verificare din aceasta var\, cu ocazia Memorialului “Mihai Mironiuc” de la `nceputul lunii august, pe lista echipelor invitate la edi]ia din acest an figur=nd Minaur Baia Mare, CSM Bucure[ti, “U” Transilvania Cluj [i o echip\ din Ucraina.

De asemenea, `n perioada 27-28 august, Universitatea va participa la Cupa Harghitei, competi]ie `n cadrul c\reia `[I va testa for]ele `n compania forma]iilor HC Odorhei, {tiin]a Bac\u [i Potaissa Turda. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …