Sunday , April 28 2024

Universitatea a pierdut la “mustata” derbiul moldav cu Stiinta Bacau

Echipa sucevean\ a cedat la limit\, scor 26-27, pe terenul b\c\uanilor, `ntr-un meci disputat asear\ [i care a contat pentru etapa a V-a din cadrul Ligii Na]ionale de handbal masculin

Universitatea Suceava a pierdut asear\, la musta]\, scor 26-27, pe terenul rivalilor moldavi de la {tiin]a Bac\u, `n prologul etapei a V-a din cadrul Ligii Na]ionale de handbal masculin.
Plecat\ `n fieful vicecampioanei cu un moral ridicat, dup\ victoriile `n precedentele dou\ runde, trup\ condus\ de R\zvan Bernicu a `nceput perfect `nt=lnirea, iar pe fondul unor contraatacuri-fulger a luat un avans de dou\ goluri `nc\ din minutul 6, c=nd Mitrea a marcat pentru scorul de 4-2. Ajuta]i dintre buturi de interven]iile decisive avute de {elaru, “studen]ii” s-au desprins la trei goluri prin acela[i Mitrea care a punctat pentru 10-7 `n minutul 22, pentru ca, peste numai dou\ minute, Gavriloaia s\ majoreze ecartul la patru lungimi `n favoarea oaspe]ilor, scor 12-8. F\r\ imagina]ie pe faza de atac `n primul sfert de or\ al jocului, b\c\uanii s-au trezit din puncte pe finalul reprizei `nt=i, c=nd au marcat de trei ori `n decursul de c=teva zeci de secunde [i au restabilit egalitatea la 14-14. Universitatea a avut `ns\ ultimul cuv=nt [i a intrat la pauz\ cu un avantaj minim, scor 15-14.
~nt=lnirea a devenit [i mai `ncr=ncenat\ odat\ cu startul reprizei secunde, astfel c\, `n primele zece minute de la reluarea jocului, brigada Harabagiu / St\nescu a dictat nu mai pu]in de cinci elimin\ri temporare, dou\ `n tab\ra gazdelor [i trei `n cea sucevean\. ~n aceste condi]ii, {tiin]a a r\sturnat situa]ia de pe tabela `n minutul 43, c=nd s-a desprins la trei lungimi, scor 20-17. ~n urm\toarea decad\, portarii Liszkai [i {elaru au avut duelul lor de la distan]\, iar cele dou\ forma]ii au alternat reu[itele p=n\ `n minutul 55, c=nd sucevenii au profitat de o scurt\ perioad\ de superioritate numeric\ `n teren [i s-au apropiat la un singur gol de b\c\uni, scor 24-23. Finalul a fost interzis cardiacilor. Chiru] a v\zut cartona[ul ro[u, {elaru a parat o aruncare de la 7 metri la intrarea `n minutul 60, Universitatea a avut ultimul atac, dar georgianul Tevzadze a respins aruncarea lui Bursuc [i a men]inut toate cele dou\ puncte la Bac\u, dup\ 27-26 la fluierul final.
Universitatea: {elaru (18 interven]ii), St\nescu – Chiru] (8 goluri), Gavriloaia (5), Starikov (4), Acatrinei (3), Mitrea (3), Bursuc (3), Amih\esi, {old\nescu, Petrea, }u]u, C=ntec, Ro[u. Antrenor: R\zvan Bernicu. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …