Thursday , April 25 2024

Universitarii merg după puncte pe terenul penultimei clasate

CSM Bacău și CSU Suceava se înfruntă astăzi, cu începere de la ora 18.30, într-un meci contând pentru penultima etapă din sezonul regular al Ligii Zimbrilor. “Un succes la Bacău ne-ar asigura în proporție de 99% locul 10”, consideră antrenorul Adrian Chiruț 

CSU Suceava evoluează astăzi, cu începere de la ora 18.30, pe terenul celor de la CSM Bacău, într-un meci contând pentru penultima etapă din sezonul regular al Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Trupa antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a plecat ieri spre orașul lui Bacovia cu gândul la o victorie prin care să-și consolideze locul 10 în clasament, cel care va asigura patru puncte la intrarea în play-off.

“Este un meci extrem important pentru noi. De asta am și plecat cu o zi înainte. Sper să legăm a treia victorie consecutivă. Un succes la Bacău ne-ar asigura în proporție de 99% locul 10 la finalul sezonului regular. Trebuie să dăm totul pe teren, mai ales că vom avea și o parte a suporterilor alături de noi”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Tehnicianul sucevean se confruntă cu o singură problemă în cadrul lotului, Olariu fiind incert pentru acest joc din cauza unor dureri la tibie.

Programul etapei a XXV-a:

CSM București – HC Dobrogea Sud

HC Buzău – Steaua București

CSM Focșani – Politehnica Timișoara

CSM Bacău – CSU Suceava

Universitatea Cluj – CSM Făgăraș

Dinamo București – Dunărea Călărași

Potaissa Turda – Minaur Baia Mare

În meciul direct din turul sezonului regular, CSU Suceava a câștigat în sala “Dumitru Bernicu”, în fața grupării băcăuane cu scorul de 24-23.

La finalul sezonului regular, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …