Friday , April 26 2024

Un neurochirurg roman da prognosticul in cazul lui Michael Schumacher: E prost. Foarte prost! Creierul lui e ca un calculator trantit

schumacher1

Michael Schumacher se afla de 8 zile in coma indusa, iar un doctor roman da un prognostic groaznic pentru multiplul campion mondial de Formula 1.

Profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea, seful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul Sanador, e sigur ca Schumacher nu-si va mai reveni!

“Din pacate, traumatismul cerebral violent, cu impact in regiunea frontala, suferit de campionul Schumacher are consecinte foarte grave. Prognosticul este prost. Foarte prost. El poate ramane in stare vegetativa. Tot creierul lui a avut de suferit. Leziunile hemoragice au aparut ca urmare a zdruncinarii creierului. La impact, acesta a fost izbit de peretii cranieni, iar vibratia aceea se transmite pana la trunchiul cerebral. Linia vitala a vietii a avut de suferit. La interventiile chirurgicale au fost scoase hematoamele, efectul vibratiei ramane, iar rolul lui este decisiv in afectarea creierului”, a spus Ciurea pentru Ziarul Ring.

“Sigur va trai. Eforturile medicilor si dotarea tehnica a clinicii franceze vor face posibil acest lucru, insa nu se stie cum va trai. Va fi dependent un timp de aparate si, ulterior, va ramane intr-o stare vegetativa. Va fi dependent de cei din jur. Nu isi va mai putea relua activitatea. Creierul lui Schumacher este ca un calculator trantit. Nu mai poate fi resetat, iar transplant de creier nu exista si nici nu va exista vreodata”, a continuat acesta.

Pe 29 decembrie, Schumacher a suferit un grav accident la schi, iar de atunci se afla “in stare critica”.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …