Thursday , April 18 2024

Un fălticenean, desemnat cel mai bun voleibalist român al anului

La doar 23 de ani, Adrian Aciobăniței este titular la AS Cannes, liderul campionatului Franței. „A fost și o supriză și o mare bucurie, pentru că am luptat și am muncit să ajung la nivelul acesta”, a spus voleibalistul fălticenean după primirea premiului din partea FRV

Adrian Aciobăniței a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bun voleibalist român al anului.

La doar 23 de ani, sportivul născut în Fălticeni este titular la AS Cannes, liderul campionatului Franței.

Adrian Aciobăniței evoluează pe postul de extremă și este unul dintre cei mai buni jucători de preluare din prima ligă franceză, având constant peste 70% preluări pozitive în meciuri.

Chiar și așa, fălticeneanul a mărturisit că nu se aștepta să primească titlul de cel mai bun voleibalist român al anului. „A fost și o supriză și o mare bucurie, pentru că am luptat și am muncit să ajung la nivelul acesta. Am o perioadă foarte bună. De când joc în străinatate am avut ocazia să învăț multe, să fiu mai experimentat în joc și să am foarte multă încredere în mine”, a declarat Adrian Aciobăniței pentru site-ul doarvolei.ro.

Aventura lui Adrian în volei a început în urmă cu 14 ani, când și-a însoțit tatăl, Cezar Aciobăniței, la antrenamentele de la echipa de juniori din Fălticeni.

Familia Aciobăniței s-a mutat apoi la Botoșani, după care Adrian a fost remarcat de oficialii clubului Tomis, care l-au luat la Constanța împreună cu familia.

Clubul de pe litoral l-a angajat ca antrenor pe tatăl său și i-a legitimat și pe frații mai mici, Cătălin, Tudor și David.

Adrian Aciobăniței și-a făcut debutul în prima ligă masculină, în tricoul celor de la Tomis Constanța, la vârsta de doar 14 ani și jumătate. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …