Thursday , April 25 2024

Un documentar BBC denunţă corupţia din cadrul FFA

Trei membri ai Comitetului Executiv FIFA au primit bani în cadrul cazului de corupţie ce afectează forul internaţional, se arată, luni, într-un documentar BBC, cu trei zile înainte de desemnarea ţării-gazdă a CM-2018 şi 2022.

Aceşti responsabili fac parte din Comitetul Executiv care urmează să desemneze, joi, la Zurich, gazdele pentru 2018 – unde Anglia este candidată – şi 2022.

Andy Anson, care conduce candidatura engleză pentru CM, a calificat drept “antipatriotică” decizia BBC de a programa documentarul cu trei zile înainte de votul de la Zurich.

Jurnalistul Andrew Jennings, care anchetează de zece ani corupţia în cadrul FIFA, a obţinut documente exclusive privind sumele depuse de International Sports and Leisure (ISL), o societate de marketing care avea exclusivitatea drepturilor la mai multe CM, înainte de lichidarea sa, în 2001.

Aceste documente interne ale ISL vizează 175 de plăţi ilegale făcute între 1989 şi 1999, pentru 100 de milioane de dolari. Conform programului Panorama al BBC, aceste plăţi au servit la coruperea mai multor înalţi responsabili FIFA.

Documentele BBC îi vizează pe Ricardo Teixeira, membru al CEx FIFA şi şeful fotbalului brazilian, pe Issa Hayatou, în fruntea fotbalului african, pentru o sumă de 100.000 de franci datând din 1995 şi pe Nicolas Leoz, care conduce fotbalul latino-american, care a primit 730.000 de dolari de la ISL.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …