Thursday , April 18 2024

Un cunoscut fotbalist roman isi anunta retragerea

nationala

Paul Codrea a luat o decizie surprinzătoare în iarnă, când a decis să se alăture echipei ASU Politehnica Timişoara (liga a cincea). Mijlocaşul venea după o jumătate de sezon în Liga I, la Rapid şi a decis să se apuce de antrenorat la nivelul campionatului judeţean.

Paul Codrea a anunţat, duminică, după amicalul echipei sale cu FK Kikinda, că nu se mai gândeşte să joace, fiind hotărât să se concentreze mai mult pe cariera de antrenor. Fostul fotbalist a şi glumit pe seama vârstei sale, spunând că e prea bătrân. De menţionat e, însă, faptul că printre jucătorii săi se numără Iosif Rotariu (50 de ani) şi Titi Varga (48 de ani).

“Am renunţat la ideea de a reveni pe teren. Îmi place meseria de antrenor şi cred că dacă aş fi în teren nu aş putea să o fac la fel de bine. De pe margine, vezi altfel lucrurile, eşti mai lucid şi cred că pot să-i ajut mai bine de pe bancă. În România, orice jucător la 30 de ani e considerat bătrân, deci eu, care am 32, sunt foarte bătrân. Aşa am simţit, aşa am făcut”, a declarat Paul Codrea pentru ProSport.

Codrea are şi acum de primit salariile restante de la Rapid, de pe urma celor şase luni pe care le-a petrecut acolo: “Nici nu mai ştiu nici eu când mai am termen în proces. Retrogradarea asta a Rapidului trebuia să se întâmple mai demult. Nu au luat licenţa şi nu era normal să joace barajul ăla!”.

Paul Codrea a jucat în cariera sa pentru Dinamo, Poli Timişoara, FC Argeş, Genoa, US Palermo, Perugia, AC Torino, Siena, AS Bari (în total 10 ani în Italia, în Serie A şi Serie B), Rapid şi ASU Politehnica Timişoara.

Are 44 de selecţii şi un gol marcat pentru România.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …