Friday , March 29 2024

Ultimii șase jucători ai Forestei vor ajunge la Bucovina Rădăuți

Hânțăscu, Florescu, Cerlincă, Stănescu, Dănilă și Buziuc sunt așteptați astăzi la reunirea grupării rădăuțene. “Vrem o echipă formată doar din jucători din județul Suceava. Odată cu aceste transferuri, suntem încrezători că vom face o figură frumoasă în viitorul sezon al Ligii a III-a, unul în care nu vrem să înotăm la mijlocul clasamentului. Vrem un loc cât mai fruntaș“, a precizat antrenorul Daniel Bălan (foto) 

 Bucovina Radauti - Balan

CSM Bucovina Rădăuți se reunește astăzi, la ora 17.30, pe stadionul Municipal, în vederea începerii pregătirilor pentru viitorul sezon al Ligii a III-a. In condițiile în care, pe Areni, activitatea este paralizată de două luni de zile, Foresta având șanse nule să se înscrie în campionat, șase dintre componenții fostei divizionarei secunde vor ajunge în această vară sub comanda lui Daniel Bălan, la Rădăuți.

Este vorba de portarul Vlad Hânțăscu, de fundașul Mugurel Florescu și de mijlocașii Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, Vasile Dănilă și Cosmin Buziuc. “Așteptăm în jur de 20 de jucători la reunirea lotului. Vrem o echipă formată doar din jucători din județul Suceava. Nu are rost să plătim bani pe cazare. Mai bine le oferim niște salarii și prime mai bune jucătorilor suceveni. Odată cu aceste transferuri, suntem încrezători că vom face o figură frumoasă în viitorul sezon al Ligii a III-a, unul în care nu vrem să înotăm la mijlocul clasamentului. Vrem un loc cât mai fruntaș“, a declarat antrenorul echipei rădăuțene, Daniel Bălan, care a precizat că și staff-ul Bucovinei va fi completat cu un tehnician sucevean posesor al licenței A.

Se despart de patru jucători din vechea gardă

In schimb, tehnicianul grupării de pe Municipal a precizat că CSM Bucovina se va despărți în această vară de patru dintre jucătorii cu care a reușit promovarea în Liga a III-a, este vorba Eduard Bandi, Eduard Julei, Teodor Lelcu și portarul Valentin Prutean. “Le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru echipă. Aș fi avut nevoie în continuare de oricare dintre ei, dar condiția era să renunțe la servicii pentru a se dedica în totalitate fotbalului. Așa era correct pentru restul componenților lotului”, a spus Daniel Bălan.

Urmează o perioadă de reacomodare la efort

După perioadă de reacomodare la efort, Ionesi și compania vor intra într-un cantonament de zece zile la Rădăuți, unde “alb-albaștrii” au asigurate toate condițiile.

La sfârșitul stagiului centralizat, Daniel Bălan are în plan disputarea a patru-cinci meciuri de verificare cu adversari din zonă, debutul sezonului oficial urmând să producă pe 9 august, odată cu primul tur din cadrul Cupei României.

Noul sezon al Ligii a III-a va debuta în ultimul weekend din august, rădăuțenii anunțând încă de pe acum că vor disputa meciurile de acasă sâmbăta. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …