Thursday , April 25 2024

UEFA şi FIFA ar putea anula suspendarea bosniacilor

foto: prosport.ro

Noul statut al Federaţiei de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, necesar pentru ridicarea suspendării impuse de FIFA şi UEFA, a fost aprobat, marţi, de forul de specialitate din Republica Srpska, entitate sârbă din Bosnia, a anunţat, marţi, postul naţional de radio BHR1, informează AFP.

Noul text, aprobat de FIFA şi UEFA, a fost adoptat în unanimitate de Adunarea Generală a federaţiei din Republica Srpska (FSRS). Adunarea Generală a recomandat delegaţilor care o reprezintă în cadrul forului central să voteze în favoarea noului statut.

Această decizie este o etapă importantă spre adoptarea noului statut de către Adunarea Generală a Federaţiei de Fotbal din Bosnia-Herţegovina (NSBiH), care se va reuni, joi, pentru votul final.

Cele două entităţi care formează Bosnia-Herţegovina, sârbă şi croato-musulmană, dispun fiecare de propria federaţie de fotbal.

Federaţia de Fotbal din Bosnia-Herţegovina este în prezent suspendată de FIFA şi UEFA, pentru că nu şi-a adoptat statutul în conformitate cu recomandările acestor instituţii şi are termen până la finalul lunii mai să rezolve problema pentru a permite echipei naţionale să rămână în cursa pentru calificarea la Euro-2012. Statutul a fost respins în aprilie de delegaţii sârbi.

Un comitet de normalizare a fost creat, pe 12 aprilie, pentru a încerca rezolvarea situaţiei, membrii acestuia sperând ca statutele să fie adoptate în cadrul viitoarei Adunări Generale a forului, convocată pentru data de 26 mai.

FIFA şi UEFA cer ca forul bosniac să fie condus de un singur preşedinte şi nu de o preşedinţie tripartită compusă, în baze etnice, din membri croaţi, musulmani şi sârbi.

De votarea noului statut depinde disputarea partidei România – Bosnia-Herţegovina, din preliminariile Campionatului European din 2012, programată să aibă loc pe 3 iunie, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din Bucureşti. (Mediafax)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …