Thursday , April 25 2024

UEFA reactioneaza la dosarul “Valiza”. Ce soarta va avea Steaua?

steaua

Thomas Giordano, ofiterul de presa al forului european, a anuntat ca UEFA va incepe o ancheta in cazul in care Gigi Becali va fi gasit vinovat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in “Cazul Valiza”.

“Daca Inalta Curte va decide altfel decat instantele sportive, ne vom afla intr-o situatie asemanatoare cazului Fenerbahce, din punct de vedere al contradictiei dintre solutii. Noi si acum analizam cazul Fener, e un dosar cu mii de file”, a spus Giordano despre cazul soldat cu excluderea lui Fenerbahce din Champions League, conform GSP.

Giordano spune ca UEFA va proceda astfel si in cazul Stelei, deoarece este o participanta in cupele europene: “Dupa sentinta definitiva din civil, asteptam sa vedem daca instantele sportive din Romania redeschid cazul. Vom actiona functie de decizia lor pentru ca Steaua participa in cupele europene”.

Trei instanţe sportive au judecat cazul în care Gigi Becali e acuzat de dare de mită. Steaua a ieşit basma curată, dar ce se întîmplă dacă instanţa supremă, Înalta Curte, decide altceva pe 4 iunie? O reacţie oficială clară nu există. Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a încercat să explice ieri, la Dolce Sport: “Nu se întîmplă nimic cu Steaua! Conform regulamentului vechi, faptele s-au prescris”.

În martie 2012, acelaşi Dragomir: “Cazul, în plan sportiv, e suspendat. Dar dacă instanţa civilă decide că e vorba de mită, cazul va fi reluat”.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …