Wednesday , April 24 2024

UEFA permite afișarea steagurilor cu Ungaria mare la meciurile de fotbal ale naționalei. Reacția FRF

Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că a primit acceptul UEFA și FARE (organizație care luptă împotriva discriminării în fotbal) de a folosi simbolul Ungariei Mari pe steagurile și fularele pe care suporterii le afișează la meciurile naționalei.

„Acceptând argumentele FMF, cele două organizații (UEFA și FARE – n.r.) au recunoscut că folosirea culorilor hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică altor simboluri și inscripții suplimentare plasate pe steaguri, precum și scandărilor fanilor. Prin urmare, Federația va permite folosirea acestor steaguri la următoarele două meciuri”, se arată într-un comunicat al Federației Maghiare de Fotbal.

Organizația mai precizează că, în urma negocierilor cu cele două organizații, va permite folosirea pe stadion a drapelelor cu harta Ungariei Mari, cu unele condiții:

– să conțină doar harta Ungariei istorice, nu și alte simboluri sau inscripții

– să folosească doar culorile roșu, alb și verde

– drapelul trebuie prezentat pentru controlul conținutului

– drapelul trebuie să nu-i împiedice pe spectatori să urmărească meciul.

Federația Maghiară de Fotbal le mai transmite suporterilor că orice mesaj rasist sau politic amplasat pe un astfel de steag va avea consecințe disciplinare și le atrage atenția că ar afecta echipa și percepția asupra fotbalului din Ungaria. „În plus față de cele de mai sus, FMF le cere tuturor suporterilor să se abțină de la orice formă de ură și discriminare. Ura nu este o cale de urmat!”, se mai arată în comunicatul Federației Maghiare de Fotbal.

Federația Română de Fotbal a reacționat, prin vocea lui Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu. „FRF va solicita un punct oficial de vedere de la UEFA. Se poate deschide o Cutie a Pandorei. Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo”, a declarat Andrei Vochin la Orange Sport.

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …