Thursday , April 18 2024

UEFA a decis: Rusia, descalificata cu suspendare de la EURO 2016. Rusii raman in competitie, dar vor fi exclusi in caz de noi incidente

Rusia a fost descalificata cu suspendare de la Campionatul European ca urmare a incidendelor grave provocate de suporteri in Marsilia.

suporteri rusi

In plus, federatia de la Moscova a fost amendata cu 150 de mii de euro.

Descalificarea cu suspendare inseamna ca nationala Rusiei a fost tehnic eliminata de la Euro 2016, insa decizia a fost suspendata, practic rusii ramanand in competitie.

Totusi, UEFA a avertizat ca in cazul unor noi incidente provocate de suporterii rusi, sanctiunea va deveni executorie si nationala Rusiei va fi exclusa de la Campionatul European.

Din comunicatul oficial al forului continental reiese faptul ca au fost luate in discutie pentru aceasta sanctiune extrem de dura mai ales incidentele de pe Stade Velodrome, din timpul meciului cu Anglia.

“Comisia independenta de Control, Etica si Disciplina s-a intalnit in Paris pentru a discuta procedurile disciplinare impotriva Federatiei Ruse de Fotbal, ca urmare a incidentelor ce au avut loc pe Stade Velodrome din Marsilia la meciul contra Angliei.

Federatia rusa a fost acuzata de tulburarea ordinii, utilizare de materiale pirotehnice si scandari rasiste, iar Comisia a decis sa impuna urmatoarele sanctiuni:

– amenda in valoare de 150.000 de euro

– o descalificare cu suspendare pentru nationala Rusiei de la Euro 2016 pentru problemele provocate publicului. In conformitate cu articolul 20 din Regulamentul Disciplinar, descalificarea este suspendata pana la finalul turneului. Suspendarea va fi ridica daca incidente similare vor mai avea loc pe stadion la oricare dintre meciurile pe care Rusia le va mai disputa la turneul final.”

Sanctiunile impuse de UEFA pot fi atacate de rusi cu apel.

Suporterii rusi au provocat incidente serioase la finalul meciului cu Anglia, din Grupa B a Campionatului European.

Acestia au reusit sa introduca in tribune mai multe materiale pirotehnice, au avut scandari rasiste si, dupa final, au sarit in sectoarele ocupate de fanii englezi, provocand o bataie generala.

In afara stadionului au avut loc adevarate lupte de strada mai ales inainte de meci, Marsilia transformandu-se in teatrul unui razboi urban intre “ultrasi”.

ziare.com

Vezi si

Ultimele bilete la Jocurile Olimpice de la Paris au fost puse azi în vânzare

Ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost puse în vânzare …