Saturday , April 20 2024

Ucraina invinge Romania cu 4-3 in ultimul amical din Italia

ucraina-romania

Ucraina a depasit nationala Romaniei la fotbal cu 4-3 in amicalul desfasurat duminica seara la Torino, in ultima partida de pregatire din Italia a echipei noastre, antrenata de Anghel Iordanescu.

Golurile au fost marcate de Torje, Alibec si Stanciu pentru trupa tricolora, respectiv Konoplyanka, Yarmolenko, Zozulya si Zinchenko pentru Ucraina.

Romania incepea bine partida si marca in minutul 23 prin Torje, cu un sut bun de la distanta, care a lovit si bara transversala a lui Pyatov. In ultima faza a primei reprize, Zozulya egala dupa o faza in care apararea noastra a gafat in lant, incepand cu Filip si terminand cu Chiriches si Tatarusanu.

Partea secunda a fost un adevarat dezastru pentru ai nostri, care au luat 3 goluri in 11 minute. Zinchenko marca in minutul 48 dupa ce Chiriches gafa incredibil in propria jumatate, pierdea mingea, preluata de Zinchenko care a sprintat singur spre poarta noastra si a marcat lejer.

3-1 s-a facut in minutul 54 dupa un sut plasat al lui Konoplyanka de la marginea careului in dreapta lui Tatarusanu. Iar 4-1 a fost inregistrat de Yarmolenko, care a scapat si el singur cu portarul nostru, in plin careu, dupa o noua gafa a capitanului Chiriches.

Gustul amar s-a mai redus cu un sfert de ora inainte de final, cand Alibec suta frumos din lovitura libera directa, pentru a puncta primul sau gol din cariera la nationala.

Trebuie spus ca la 1-4, cei circa 10.000 de fani romani prezenti la Torino au scandat “Rusine sa va fie” si “Demisia!”.

Fanii au revenit la sentimente mai bune totusi cu 6 minute inainte de final, atunci cand Stanciu puncta pentru 3-4, dupa un sut frumos, din prima, bine plasat, care a atins bara din dreapta si a intrat in plasa lui Pyatov.

S-a terminat totusi 4-3 pentru jucatorii de la nord de Romania. Echipa noastra isi intrerupe asadar o serie fabuloasa de 15 meciuri la rand fara infrangere in meciurile oficiale, record care daca ajungea la cifra 16, egala o serie realizata in anii 1974-1975.

Ultimul amical al Romaniei inainte de EURO are loc pe Arena Nationala din Bucuresti, vineri, 3 iunie, cu Georgia.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …