Friday , April 19 2024

UCM Resita ramane o nuca prea tare pentru Universitatea

N handbali[tii suceveni au pierdut din nou `n fa]a re[itenilor, scor 29-30 (14-14), `ntr-un meci desf\[urat `n sala LPS [i care a contat pentru etapa a VI-a din cadrul Ligii Na]ionale n b\n\]enii [i-au asigurat victoria `n debutul reprizei secunde, c=nd s-au dis]antat la opt goluri pe tabela de marcaj n portarul Iulian Andrei [i interul Cristian Adomnic\i, autor a opt goluri, au fost cei mai buni juc\tori din tab\ra Universit\]ii

CS Universitatea nu a sc\pat de blestemul `nfr=ngerilor cu UCM Re[i]a nici dup\ confruntarea direct\ de vineri sear\. De[i pe h=rtie, partida din acest tur de campionat se anun]a mai echilibrat\ dec=t oricand, echipa b\n\]eana a respectat tradi]ia [i s-a impus `n cele din urm\ la Suceava cu scorul de 30-29.
Trupa preg\tit\ de Leonard Bibirig a `nceput cu trac confruntarea contra re[i]enilor, oaspe]ii lu=nd `n debutul meciului un avans de trei goluri, scor 1-4, `n minutul 6. “Studen]ii” [i-au revenit `ns\ repede, reu[ind s\ egaleze situa]ia de pe tabela de marcaj la jum\tatea primei reprize, scor 6-6. P=n\ la pauz\, cele dou\ forma]ii au mers cap la cap, astfel ca la revenirea la cabine, scorul indica 14-14, ultimul gol al mitanului `nt=i fiind semnat de Adomnic\i, care a fixat mingea `n plasa por]ii adverse cu o trasor de la centrul terenului.
~n contrast cu presta]ia bun\ din prima parte, Universitatea a `nceput extrem de slab repriza secund\, iar pe fondul paradelor de excep]ie a portarului Ionu] Irimu[, b\n\]enii s-au distan]at la patru goluri `n doar [apte minute de la reluarea jocului, scor 15-19. Favoriza]i de gre[elile din jocul sucevenilor, Irimescu [i compania [i-au continuat recitalul, iar `n minutul 43, tabela de marcaj din sala LPS indica 18-26, aceasta fiind de altfel [i cea mai mare diferen]\ de scor `nregistrat\ `ntre cele dou\ echipe pe `ntreg parcursul meciului.
~n ciuda time-out-ului cerut de Leonard Bibirig, “alb-alba[trii” au terminat primele 50 de minute ale jocului cu acela[i handicap de opt goluri, scor 20-28. Din acest moment `ns\, gazdele au inchis orice culoar spre poarta ap\rat\ de bravul Iulian Andrei, b\n\]enii reu[ind s\ marcheze un singur gol `n ultimele opt minute ale jocului.
Pleca]i `ntr-o adevarat\ curs\ de urm\rire, “studen]ii” s-au apropiat la patru goluri de oaspe]i cu cinci minute `nainte de final, scor 25-29, fapt ce l-a determinat pe antrenorul Gligore Czari s\ solicite time-out, `n incercarea de mai potoli din av=ntul ofensiv al sucevenilor.
~mpins\ de la spate de `ncuraj\rile unui public ridicat `n picioare, Universitatea s-a apropiat la un singur gol de b\n\]eni la intrarea `n ultimul minut al meciului, scor 29-30. Mai mult, cu 20 de secunde `nainte de fluierul final, “alb-alba[trii” au interceptat o minge `n propria jum\tate, M\d\lin }u]u a sc\pat pe contraatac, dar brigada de arbitrii Din / Dinu a fluierat for]are `n atac la interul sucevean, decizie ce a spulberat [i ultima speran]a a gazdelor la un rezultat de egalitate.
Scor final 29-30 [i Universitatea `nregistreaz\ a doua `nfr=ngere din actualul sezon, cobor=nd pe locul 6 `n clasament, `n timp ce UCM Re[i]a a preluat [efia Ligii Nationale la golaveraj.

Universitatea Suceava: Andrei, Pralea – Adomnic\i – 8 goluri, Chiru] – 5, Pancu – 3, Ilie[ – 3, Mitrea – 2, }u]u – 2, Bursuc – 2, {old\nescu – 1, Acatrinei – 1, Gavriloaia – 1, Dediu – 1, Ciubotariu, Matei. Antrenor: Leonard Bibirig.
UCM Re[i]a: Antronaru, Irimu[ – Irimescu – 9 goluri, Georgescu – 7, Ghionea – 5, Petrea – 4, Groz\vescu – 3, Fenici 2, Tucanu, Rohozneanu, P=r=ianu, Stamate, Stan, Popovici. Antrenor: Gligore Czari.

N Bibirig: “Dac\ eram pu]in mai aten]i pe finalul meciului, puteam ob]ine un egal”

La finalul partidei, antrenorul Leonard Bibirig a declarat c\ Universitatea putea ob]ine cel pu]in o remiz\ `n `nt=lnirea cu UCM Re[i]a, dac\ “studen]ii” nu ar fi irosit numeroase ocazii de a marca `n situa]ie de unu la unu cu portarul advers, rat\ri consemnate mai ales `n debutul reprizei secunde, c=nd, pe fondul gre[elilor nefor]ate din jocul gazdelor, b\n\]enii s-au distan]at la opt goluri pe tabela de marcaj. “Ne-am dorit foarte mult s\ c=[tigam acest meci. Am f\cut o repriz\ foarte bun\, dar din p\cate, dup\ pauz\ am intrat pu]in deconecta]i. Dac\ reu[eam `ns\ s\ fim pu]in mai aten]i pe finalul meciului, puteam ob]ine un egal. Am ratat foarte mult `n situa]ie de unu la unu cu portarul advers [i am f\cut gre[eli tehnice nefor]ate, care ne-au costat p=n\ la urm\ cele dou\ puncte. Am `ncercat s\ juc\m în vitez\ [i de aceea au ap\rut aceste gre[eli tehnice, pe care trebuie s\ le elimin\m `n etape viitoare, pentru a spera la cupele europene. Chiar dac\ am pierdut vreau s\-mi felicit totu[i juc\torii pentru modul în care s-au d\ruit pe teren”, a spus Leonard Bibirig.

N Ghervan: “Am gestionat destul de prost cea de-a doua repriz\”

La r=ndul s\u, directorul tehnic Petru Ghervan, consider\ c\ “studen]ii” nu fost capabili s\ gestioneze rezultatul de egalitate din prima repriza, permit=ndu-le oaspe]ilor s\ se distan]eze la opt goluri `n primele 13 minute ale p\rtii secunde. “Am disputat un joc dificil cu o candidat\ la titlu ce este în cre[tere de form\ [i pe bun\ dreptate anul acesta va avea un cuvânt greu de spus în aceast\ privin]\. ~n prima parte am jucat de la egal la egal, dar am gestionat destul de prost cea de-a doua repriz\ [i oaspe]ii s-au distan]at la 8 goluri diferen]\. Am alergat tot timpul dup\ egalare [i ne-am revenit spre final când puteam s\ egal\m” a declarat Petru Ghervan, citat de handbalvolei.ro.

N Czari consider\ c\ experien]a handbalistilor re[i]eni a f\cut diferen]a

De partea cealalta, antrenorul Gligore Czari ca declarat ca diferen]a a fost f\cuta de exprerien]a handbalistilor re[i]eni care au reu[it s\ profite de gre[elile din jocul “studen]ilor”, ie[ind din nou `nving\tori din confruntarea cu Universitatea. “M\ bucur pentru victorie [i pentru cele dou\ puncte c\[tigate. ~mi pare r\u c\ `n ultimele minute am dat posibilitatea echipei adverse s\ revin\, dar p=n\ la urm\ [i de data aceasta am respectat tradi]ia ultimelor jocurilor directe [i am reu[it s\ ie[im `nving\tori la Suceava. {tiam c\ ne a[teapt\ un meci foarte greu, pentru ca Universitatea practic\ un joc `n vitez\, cu multe ac]iuni de poart\. Dar, cum am mai spus-o [i `naintea meciului, jocul `n viteza presupune [i greseli tehnice, de care noi am reu[it s\ profit\m. Cred c\ balan]a a fost `nclinat\ [i de experien]a juc\torilor no[trii, pe care ]in s\-i felicit pentru d\ruirea [i implicarea de care au dat dovad\. M\ bucur [i pentru revenirea lui Ionu] Irimu[, pe care l-am folosit în repriza a doua [i a reu[it câteva interven]ii destul de bune”, a spus Gligore Czari.
~n runda urm\toare, Universitatea se va deplasa pe terenul revela]iei acestui debut de campionat, “U” Transilvania Cluj, pentru un meci programat s=mb\t\, 16 octombrie. (D\nu] CHIDOVE})

N Rezultatele etapei a VI-a:

Pandurii T=rgu Jiu – HC Odorhei         29-27
HCM Constan]a – CSM Satu Mare    41-36
Universitatea Suceava – UCM Re[i]a    29-30
CSM Bucure[ti – {tiin]a Bac\u        27-29
Steaua Bucure[ti – Poli Timi[oara    33-30
CSM Oradea – Minaur Baia Mare        27-29
Dinamo Bra[ov – “U” Transilvania Cluj    26-30

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …