Wednesday , April 24 2024

TVR explică retragerea de la licitaţie: N-am acceptat şmecheria lui Dragomir

Un membru al Consiliului de Administraţie al postului public spune că publicitatea abia dacă acoperă 10 la sută din costurile unui meci de Liga I, în varianta propusă de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Licitaţia pentru drepturile tv pentru următoarele trei sezoane ale Ligii I are loc astăzi, iar postul public de televiziune a fost criticat vehement, în special de către Dumitru Dragomir, din cauză că s-a retras din cursă.

Cristian Niţulescu, unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al TVR, a explicat într-un interviu acordat cotidianului ProSport raţiunile pentru care TVR nu va participa la licitaţie. “Suma de 3,5 milioane de euro pe sezon este prea mare. Cel putin 12 etape din 34 ar face maximum doar două puncte de rating, pe orice canal ar fi difuzate. Un asemenea meci costă 100.000 de euro, iar veniturile din publicitate ar atinge abia 10% din sumă”, a explicat el.

Niţulescu s-a arătat suspicios şi de faptul că licitaţia a fost organizată la doar o lună de la prezentarea Caietului de Sarcini: “Aici e şmecheria lui Dragomir, a vrut să stoarcă rapid bani pe un fotbal care nu merită, pentru că nu face audienţă. Vineri, Antena trebuia să difuzeze Dinamo – Cluj, dar a mutat meciul pe GSP TV, ca să nu se facă de râs ca audienţă! Ăsta e fotbalul care costă atât de mult?”.

Postul public se află în dificultate şi cu meciurile de Liga Campionilor, pentru care a plătit extrem de mult şi nu-şi poate acoperi costurile nici pe departe.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …