Wednesday , April 24 2024

Turul Ligii a III-a se încheie cu derbyul dintre Bucovina Rădăuți și Foresta

Cele două formații sucevene se înfruntă mâine, de la ora 14.00, pe stadionul Municipal din Rădăuți. “Suntem într-un moment bun, iar dacă vom reuși să dăm lovitura, pentru că ar fi o mare lovitură să câștigăm la Rădăuți, atunci putem spune că suntem în grafic la finalul turului, că putem visa în continuare”, a declarat antrenorul Forestei, Petre Grigoraș. “Vrem să ne despărțim de publicul rădăuțean cu o victorie, asta însemnând o victorie”, a anunțat antrenorul Bucovinei, Dorin Goian 

Ultima etapă din turul Ligii a III-a programează mâine, de la ora 14.00, pe stadionul Municipal din Rădăuți, derbyul sucevean dintre Bucovina și Foresta, un meci de care pe care ce va da și numele echipei care va rămâne challengerul Aerostarului Bacău în lupta pentru promovare.

Cu șase victorii consecutive la activ, trupa lui Petre Grigoraș este echipa momentului în seria întâi, dar adevăratul examen îi va da la Rădăuți, un examen la care oaspeții se vor prezenta cu un singur stoper de meserie în lot. “Întâlnim un adversar puternic, într-un derby local cu ambiții foarte mari. Noi venim după o perioadă bună, dar, din păcate, au apărut unele probleme în lot care ne dau peste cap în special sistemul defensiv, unde Avrămia a fost nevoit să se opereze, Celeadnic vine după accidentare, iar Sumanariu, pe care l-am reprofilat pe postul de fundaș central, a primit al patrulea galben și este suspendat. Eu sper însă ca băieții pe care îi avem la dispoziție și care au demonstrat mare caracter, se vor mobiliza pentru această ultimă etapă și vor face tot posibilul să câștige. Suntem într-un moment bun, iar dacă vom reuși să dăm lovitura, pentru că ar fi o mare lovitură să câștigăm la Rădăuți, atunci putem spune că suntem în grafic la finalul turului, că putem visa în continuare”, a spus antrenorul Forestei.

Ținând cont de problemele din axul central al defensivei, tehnicianul “galben-verzilor” speră ca diferența în meciul de mâine să fie făcută de atac, compartiment unde, cu 40 de goluri marcate în 14 etape, Foresta excelează. “Sper ca atacul să fie cel care va face diferența. Ținând cont de problemele din apărare, este clar să va trebui să înscriem sâmbătă. Nu unul, ci mai multe goluri” a precizat Grigoraș, care a îndemnat publicul de pe Areni să vină la Rădăuți. “Întotdeauna i-am apreciat pe suporteri pentru susținerea pe care ne-au oferit-o până acum și îndemn să vină și la Rădăuți. Avem nevoie de sprijinul lor moral. Ne-am apropiat la patru puncte de primul loc, s-a ivit această oportunitate de a avea o iarnă liniștită și le promitem că ne vom bate până la final”, a adăugat antrenorul Forestei înaintea jocului de mâine.

De partea cealaltă, antrenorul Bucovinei Rădăuți, Dorin Goian, consi­deră că inspirația jucătorilor și mo­dul cum vor trata aceștia fazele fixe vor face diferența pe tabelă în derbyul cu Foresta. “Este ultima etapă, ultimul meci acasă din acest an și vrem să ne despărțim de publicul rădăuțean cu o victorie, asta însemnând o victorie. Se vor întâlni două echipe bine organizate, iar diferența, cred eu, o va face inspirația jucătorilor. E foarte important și cum va trata fiecare fazele fixe, unde Foresta este foarte periculoasă”, a declarat Dorin Goian, care nu poate miza pe Puianu, Ionesi și Păiuș, toți trei accidentați.

Cele două formații s-au întâlnit la sfârșitul lunii august în Turul III al Cupei României, câștig de cauză având atunci Foresta, care s-a impus pe stadionul Areni, în fața Bucovinei Rădăuți, cu scorul de 3-0.

Programul etapei a XV-a:

CSM Bacău – Aerostar Bacău

Şomuz Fălticeni – Hușana Huși

Bucovina Rădăuți – Foresta Suceava

Sporting Liești – Dunărea de Jos Galați

KSE Târgu Secuiesc – CSM Pașcani

Oțelul Galați – Ceahlăul Piatra Neamț

Ştiința Miroslava – Ozana Târgu Neamț

CSM Focșani – FC Botoșani II.

(Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …