Friday , April 26 2024

Turneul internaţional de fotbal feminin de la Fălticeni a fost câştigat de AK Szegedy

Cupa Armoniei [800x600]


Trofeul celei de-a doua ediţii a Cupei Armoniei la fotbal feminin a ajuns în vitrina celor de la AK Szegedy. Formaţia maghiară a câştigat turneul desfăşurat la finalul săptămânii trecute, pe stadionul “Tineretului” din Fălticeni, după ce s-a impus în finală, la loviturile de departajare, scor 3-1, în faţa moldovencelor de la Noroc Nimoreni.
Podiumul a fost completat de Vasas Odorhei, care a câştigat finala mică disputată în compania Olimpiei Cluj cu scorul de 2-1. Gazdele de la CS Armonia Fălticeni au ocupat în final locul 5, după ce au câştigat, cu 3-0, în faţa echipei Comunităţii Ucrainenilor din România.
Pe lângă premiile obişnuite, cupe, medalii, diplome şi tricouri, la festivitatea de premiere de la final, oficiată de primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava, Cristi Bărculescu, au fost acordate şi câteva premii speciale. Astfel, la doar 12 ani, Mihaela Holtznauzer (Armonia Fălticeni) a primit diploma pentru cea mai tânără jucătoare, Ina Bodişteanu (FC Noroc Nimoreni) a fost distinsă cu titlul de cel mai bun portar al turneului, Oana Negrea (Olimpia Cluj) a fost desemnată cea mai promiţătoare jucătoare, Szalai Deneş (AK Szegedy) a fost laureată cu titlul de jucătoarea turneului, în vreme ce Papp Szidonia (Vasas Odorhei) a câştigat titlul de golgheter, cu 8 goluri înscrise.
Nu a fost uitat nici preşedintele clubului Vasas Odorhei, Lazlo Belo, prezent la Fălticeni în calitate de organizator şi translator al turneului.
Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată la turneul internaţional de la Fălticeni de preşedintele AJF Harghita, Tamas Zoltan, care a transmis un mesaj din partea lui Răzvan Burleanu.
“A fost un turneu reuşit şi totodată o premieră pentru sporturile de echipă din Fălticeni. Pentru echipa noastră, rezultatele au contat mai puţin. Am mizat pe nişte jucătoare foarte tinere şi cred că această experienţă internaţională le va prinde bine pe viitor. Tin să mulţumesc şi celor 200 de spectatori care au fost prezenţi în tribune în ultima zi a turneului. Cred că oaspeţii noştrii s-au simţit foarte bine”, a declarat antrenorul Armoniei, Marcel Irimie, care a ţinut să mulţumească la final şi doamnei preşedinte a echipei de fotbal feminin din Fălticeni, Mirela Năstacă, pentru tot sprijinul acordat în organizarea turneului.
Rezultatele complete ale turneului:
Grupa A:
FC Noroc Nimoreni – Armonia Fălticeni 6-0
Armonia Fălticeni – Olimpia Cluj 6-1
FC Noroc Nimoreni – Olimpia Cluj 3-2
Grupa B:
Vasas Odorhei – AK Szegedy 2-7
Echipa Ucrainienilor– Vasas Odorhei 0-11
Echipa Ucrainienilor– AK Szegedy 0-3
Locurile 5-6:
Armonia Fălticeni – Echipa Ucrainenilor 3-0
Finala mică:
Vasas Odorhei – Olimpia Cluj 2-1
Finala mare:
AK Szegedy – FC Noroc Nimoreni 0-0 (3-1, după penaltyuri)

Jocurile Cupei Armoniei au fost arbitrate de Alexandru Blanaru, Alexandru Parasca, Silviu Iftode, Cosmin Ioniţă şi George Plantos.
Ediţia din acest an a turneului internaţional de fotbal feminin de la Fălticeni a fost organizat de clubul Armonia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava şi a beneficiat de sprijinul sponsorilor SC Haiducul, Alma Clinic, Pro Casa şi Euro Narcis Târgu Mureş. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …