Wednesday , April 24 2024

Turneul de la Baku: Patricia Tig pierde dramatic prima sa finala in circuitul mondial

patricia tig

Patricia Tig a pierdut prima sa finala WTA din cariera, la Baku, in capitala Azerbaidjanului, dupa un meci disputat in compania Margaritei Gasparyan, Rusia, locul 112 WTA.

Scorul a fost 6-3, 5-7, 6-0 pentru sportiva din Rusia. Jocul a durat doua ore si 31 de minute.

Prima mansa a inceput echilibrat, dar s-a terminat in favoarea sportivei din Rusia, care a facut un break decisiv la 4-3 si a bifat primul set cu 6-3.

Tig nu a inceput jocul cu emotii, dimpotriva, a incercat sa fie agresiva, a incercat sa puna presiune pe serviciul lui Gasparyan, dar, din pacate, rusoaica a fost mai buna in momentele importante.

Un scenariu care s-a repetat si in setul 2, pana la 5-4 si serviciul pentru Gasparyan, moment in care Tig a reusit o revenire splendida, castigand trei puncte la rand, castigand setul cu 7-5 si ducand partida intr-un set decisiv.

Contrar asteptarilor, asteptari care o vedeau pe Tig peste Gasparyan, cel putin din punct de vedere psihologic, dupa acel final de set 2, Patricia nu a mai facut fata mansei decisive.

Dupa un prim game lung si extrem de disputat, in care Maria putea sa inchida serviciul propriu si sa faca 1-0, Gasparyan a facut pana la urma break si apoi totul a curs in controlul sportivei din Rusia.

S-a terminat 6-0 din pacate, iar Patricia Tig pierde sansa de a castiga primul sau titlu WTA la prima sa finala.

ziare.com

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …