Saturday , April 20 2024

Turneul Campioanelor: Serena isi revine si o invinge pe Bouchard cu 6-1, 6-1. Simona Halep, calificata SIGUR in semifinale

serena

Serena Williams a obtinut o victorie zdrobitoare in fata canadiencei Genie Bouchard in etapa a treia a fazei grupelor de la Turneul Campioanelor.

Numarul 1 WTA s-a impus in doua seturi, scor 6-1, 6-1.

Vazuta de multi ca revelatia anului 2014, inaintea Simonei Halep, Genie a capotat lamentabil la Turneul Campioanelor, parasind intrecerea din Singapore fara a castiga macar un set.

Simona Halep s-a calificat, joi dupa-amiaza, in semifinalele Turnelului Campioanelor, care are loc in aceste zile la Singapore si care e dotat cu premii in valoare totala de 6.5 milioane de dolari.

Tenismena noastra a obtinut matematic calificarea dupa ce Serena Williams a pierdut un game in disputa cu Eugenie Bouchard.

Americanca avea nevoie de o victorie cu 6-0, 6-0 si ca Simona sa fie invinsa la fel de Ana Ivanovic, ca s-o poata depasi in clasament pe sportiva noastra, dar a pierdut chiar primul game al intalnirii cu Eugenie Bouchard.

In aceste conditii, Simona are asigurata prezenta in semifinale, mai putand fi depasita doar de Ana Ivanovic in clasamentul Grupei Rosii. Totusi, ca s-o depaseasca, Ivanovic ar trebui s-o invinga pe Simona in doua seturi, cu un 6-2, 6-2. Daca sportiva noastra pierde cu 3-6, 3-6, tot ea ramane pe primul loc in clasament.

Partida dintre Simona Halep si Ana Ivanovic va avea loc vineri, de la ora 14:30.

Ce urmeaza in semifinale

In functie de pozitia ocupata in grupa, Simona va juca in semifinale cu locul 1 sau locul 2 din Grupa Alba.

Cu o runda inainte de finalul grupei, prima pozitie e ocupata de Caroline Wozniacki (locul 8 in ierarhia WTA), in timp ce pe pozitia a 2-a se afla Agnieszka Radwanska (locul 6 in clasamentul WTA). Din grupa mai fac parte Petra Kvitova si Maria Sharapova, rusoaica insa a fost invinsa in primele doua meciuri si are sanse extrem de mici la calificare.

Clasamentul in Grupa Alba:

1. Caroline Wozniacki – 4 puncte (4-1 la seturi)
2. Agnieszka Radwanska – 2 puncte (2-2 la seturi)
3. Petra Kvitova – 2 puncte (2-2 la seturi)
4. Maria Sharapova – 0 puncte (1-4 la seturi)

Semifinalele Turneului Campioanelor vor avea loc sambata, in timp ce marea finala e programata duminica.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …