Thursday , April 18 2024

Tsitsipas și Djokovic, în finală la Roland Garros. Nadal a pierdut prima oară în carieră în semifinalele de la Paris

Tsitsipas s-a calificat vineri în finala Roland Garros 2021 pentru prima oară în carieră. Grecul l-a învins pe ocupantul locului 6 ATP, Alexander Zverev, după o partidă în cinci seturi.

Scorul a fost 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, la capătul unui meci ce a durat aproximativ trei ore și jumătate.

Tsitsipas părea că se îndreaptă spre o victorie facilă, dar Zverev a reușit să ducă meciul în decisiv după o luptă epică.

Totuși, Tsitsipas și-a demonstrat valoarea și a obținut calificarea în finala de la Roland Garros.

El se află la prima finala de Grand Slam din carieră, după ce la Australian Open 2019 și 2021 și Roland Garros 2020 a fost eliminat în semifinale.

Grecul îl va întâlni în finala de duminică pe învingătorul dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal.
Novak Djokovici, liderul mondial ATP, s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, după ce l-a învins pe Rafael Nadal la capătul unui thriller dramatic, terminat în patru seturi.

Sârbul s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2, după 4 ore și 13 minute de joc, în această semifinală de vis de la Paris, urmând să îl întâlnească duminică în ultimul act pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Este abia a treia înfrângere a lui Nadal pe zgura pariziană, din toată cariera, în cele 108 meciuri jucate de el aici, spaniolul câștigând 13 trofee la RG!

Rafa este pentru a doua oară învins de Nole la Roland Garros, după jocul din 2015, cînd sârbul a obținut singurul lui titlu la Paris.

Nadal și Federer rămân așadar cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares, iar Djokovic poate ajunge la 19 dacă se va impune la Paris pentru a doua oară în carieră, duminică.

Este prima semifinală pierdută de Nadal la Roland Garros.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …