Tuesday , April 16 2024

Tragedie la Dinamo – Viitorul: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit dupa ce s-a prabusit pe teren

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a murit dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului cu Viitorul Constanta, disputat vineri seara in Liga 1.

patrick ekeng

Informatia a fost confirmata de antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic.

Patrick Ekeng a cazut pe gazon in minutul 71, fara sa fie atins de vreun adversar. Ambulanta a intrat pe teren la 3 minute distanta, iar jucatorul a fost dus la Spitalul Floreasca, aflat langa stadionul din Stefan cel Mare.

Incidentul s-a produs in jurul orei 22:00, iar decesul a survenit o ora si jumatate mai tarziu. Cauza decesului este un stop cardiorespirator.

Conform afirmatiilor facute de Cornel Dinu la Dolce Sport, zece medici au incercat sa-l resusciteze in zadar pe Ekeng.

“Problema care se pune e ca salvarea a venit la 3-4 minute. N-am vazut masti de oxigen, nimic care sa-l salveze in aceste situatii. N-a fost o interventie profesionista, imi pare rau sa o spun”, a declarat Cornel Dinu pentru sursa citata.

In plus, un doctor de la Spitalul Floreasca a anuntat ca jucatorul nu a fost resuscitat pe teren, asa cum se intampla in astfel de cazuri.

Doctorul lui Dinamo, Liviu Batineanu, a vorbit si el despre modul in care s-a intervenit in cazul fotbalistului.

“S-a produs un stop cardiorespirator. S-a incercat o ora si jumatate resuscitarea lui. Avea momente cand isi revenea, dar nu a rezistat. Toate ambulantele au aparate de resuscitare. De acolo pana aici am facut 1 minut, i-am facut masaj cardiac. Nu am putut sa apreciez viteza cu care a venit ambulanta, nu eram cu mintea acolo.

Eram cu jucatorul, vazusem ca facuse stop cardiorespirator si am zis sa mergem repede la Urgente, pentru ca altele sunt conditiile aici. Nu a avut probleme inainte, nu putea sa-si exercite activitatea daca nu primea avizul”, a spus doctorul lui Dinamo, Liviu Batineanu.

Jucatorii si oficialii lui Dinamo au inceput sa planga vazand situatia in care se afla Ekeng. Ei s-au dus imediat la finalul meciului la spital, unde s-a adunat si un grup numeros de suporteri.

Sotia lui Patrick Ekeng plecase joi din Romania in Franta, unde dinamovistul ar fi urmat sa ajunga miercuri.

Dinamo mai avea de disputat un meci in acest sezon, finala Cupei Romaniei cu CFR Cluj, programata marti. FRF a anuntat insa ca se va reuni de urgenta si sunt sanse mari ca aceasta partida sa fie amanata.

Cine a fost Patrick Ekeng

Patrick Ekeng, in varsta de 26 de ani, s-a nascut in Camerun si a ajuns la Dinamo in aceasta iarna, ramas liber de contract dupa ce s-a despartit de formatia spaniola Cordoba.

Jucatorul s-a remarcat la Dinamo prin combativitate si prin golul superb marcat in meciul cu Steaua.

Ekeng a avut 7 prezente in reprezentativa Camerunului si a mai evoluat in cariera pentru Canon Yaounde, Le Mans, Rodez, Lausanne-Sport si Cordoba.

In ciuda incidentului de pe teren, partida dintre Dinamo si Viitorul a continuat si s-a incheiat la egalitate, 3-3.

Golurile lui Dinamo din acest meci au fost marcate de Gnohere (7, 49) si Rotariu (55).

Pentru Viitorul au marcat Razvan Marin (10), Florin Tanase (34) si Matan (84).

Dupa acest rezultat, Dinamo incheie play-off-ul pe locul 4, cu 36 de puncte, in timp ce Viitorul pe 5, cu 29 de puncte.

ziare.com

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …