Friday , April 19 2024

TRAGEDIE: Cel puţin 73 de morţi în Egipt, la meciul de fotbal dintre Al Ahly şi Al Masry (VIDEO)

Cel puţin 73 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape o mie au fost rănite în urma violenţelor care au izbucnit pe stadionul din Port Said, în timpul meciului dintre Al Ahly şi echipa locală al Masry.

Tragedia a început în momentul în care fanii echipei Al-Ahly, supăraţi pe înfrângerea cu 1-3 a echipei lor, au afişat un banner cu un mesaj jignitor la adresa oraşului gazdă, Port Said. Imediat, un alt fan Al Ahly a intrat pe teren înarmat cu o bară de metal.

În acel moment, a început haosul, suporterii echipei localnice intrând şi ei pe teren pentru a-i lovi pe jucătorii lui Al Ahly şi pe suporterul acestora intrat pe gazon. După aceea, fanii Al Masry au urcat în tribune pentru a se lua la bătaie şi cu ceilalţi suporteri ai echipei oaspete.

Majoritatea morţilor se aflau printre oamenii prinşi în îmbulzeala din tribune, călcaţi în picioare. Unii dintre cei care şi-au pierdut viaţa s-au aruncat pur şi simplu din tribune spre teren din cauza panicii.

S-au aruncat pietre şi sticle şi cel mai probabil s-au folosit arme albe. “Vestiarul a devenit o morgă”, a declarat Ahmed Nagy, antrenorul cu portarii al echipei Al Ahly.

“Acesta nu este fotbal, e război. Oamenii mureau în faţa noastră. Nu a existat securitate, nu au existat ambulanţe. Cer ca prima ligă din Egipt să fie anulată. E o situaţie îngrozitoare iar ziua de astăzi nu va fi uitată niciodată”, a declarat Mohamed Abo Treika, jucător la Al Ahly.
http://youtu.be/pa_tJ9lyZtM

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …