Thursday , April 25 2024

Tolontan despre Bosnia: interesul FIFA e ca o calificare să se decidă pe teren, nu trebuie sa ne bucuram

Cunoscutul jurnalist a postat pe blogul său un comentariu în care scrie de ce românii nu trebuie să se bucure şi să spere după anunţul FIFA cp federaţia de la Sarajevo a fost suspendată.

Suspendarea Bosniei din toate competiţiile fotbalistice i-a făcut pe mulţi să viseze că naţionala va ajunge fără prea multă muncă la turneul final al Campionatului European.

Bosnia era principala pretendentă la locul doi, iar în absenţa ei România se poate bate de la egal la egal cu Belarus şi Albania. Asta în cazul în care va schimba ceva în atitudine şi stilul de joc.

Jurnalistul Cătălin Tolontan este însă sceptic cu privire la faptul că această suspendare va conduce într-un final la dezafilierea forului de la Sarajevo. Într-un comentariu postat pe blogul său, tolo.ro, el scrie: “Şefii fotbalului mondial au interesul să arate că rezultatul sportiv este prioritar în faţa oricărui factor. Să nu ne bucurăm aşadar, pentru că altfel, la final, vom rămîne cu gustul metalic al unei farse de 1 aprilie”.

Dealtfel, Tolontan crede că Mircea Sandu, ca membru în Comitetul Executiv al UEFA, este foarte conştient de acest fapt şi anticipează reacţiile celor de la FRF: “Mersul real al lucrurilor este cunoscut foarte bine, prin intermediul lui Sandu, la FRF, astfel încît un federal a murmurat zilele trecute în culise că “nu ne punem nici o speranţă într-o suspendare definitivă a Bosniei”. Acesta este şi motivul pentru care nu veţi vedea declaraţii entuziaste dinspre Casa Fotbalului”.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …