Friday , March 29 2024

Tiriac ii cere lui Mircea Sandu sa plece de la FRF

Ion Ţiriac susţine schimbarea liniilor în conducerea fotbalului românesc şi spune că a venit timpul ca Mircea Sandu să lase locul reprezentanţilor “Generaţiei de Aur”.

Întrebat dacă ar mai susţine o nouă candidatură a lui Gică Popescu la şefia FRF, după eşecul din 2006, Ion Ţiriac a spus că este de partea unei schimbări.

“La un moment dat ne vine rândul tuturor să predăm ştafeta. Mie mi-a spus domnul Mircea Sandu pe vremea aceea că nu mai vrea. Că va veni Gică! Eu nu i-am fost şef de campanie lui Popescu, n-am zis “Trăiască Popescu!” sau “Jos Cutărescu!”, dar am convingerea că toţi copiii ăştia, Petrescu, Hagi, Popescu, băieţi cu mintea la ei, ar trebui să fie băgaţi înainte e şi sportul lor! Popescu a fost căpitanul Barcelonei! Asta spune multe, nu? Nu am nimic împotriva lui Sandu, să fie sănătos, îl cunosc destul de bine, feciorul meu a avut o relaţie cu fiica lui, îl respect, însă la un moment dat cred că ar trebui să li se facă loc şi acestor băieţi în federaţie”, a declarat Ion Ţiriac pentru ProSport.

Ion Ţiriac a comentat şi situaţia fotbalului românesc, precizând motivul pentru care nu merge pe stadioanele din ţară.

“Stăteam odată de vorbă cu Joseph Blatter şi mi-a zis: “Ion, fotbalul e singurul sport care se joacă cu piciorul, cu capul, cu pieptul, cu genunchiul, fără mână! Şi e mult mai violent decât rugbyul”. Din când în când, oamenii sar calul. Nu mă pot duce cu nepotul meu la fotbal şi pentru că mi-e teamă că cineva să nu-l lovească în cap cu un lanţ. Dacă sare unul şi în drum spre Galamaz dă şi peste copil? E inadmisbil, e ruşinos, e de netolerat! Mă duc foarte rar din păcate în România, merg mai mult în Spania. Eu simpatizez cu Real Madrid de când eram mic pentru o raţiune sau pentru alta. Îl cunosc foarte bine pe Florentino Perez de 40 de ani şi sunt mereu binevenit acolo. Mă fascinează fotbalul lor şi clubul ăsta joacă parcă un alt fotbal parcă e un fel de biliard pe teren mai mare”, a dezvăluit Ion Ţiriac.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …