Friday , March 29 2024

Thomas Muller, avertisment pentru tricolori: Suntem într-o dinamică pozitivă

Căpitanul naționalei de fotbal a Germaniei, Manuel Neuer, spune că este pregătit să fie pe teren în meciurile din preliminariile CM 2022, contra României (vineri, la Hamburg) și Macedoniei de Nord (luni, la Skopje), scrie DPA.

Neuer a făcut parte din lotul de 23 de jucători care a efectuat antrenamentul de miercuri, după ce marți nu participase la pregătire.
Naționala Germaniei vrea să obțină “cât mai rapid” calificarea la Cupa Mondială 2022, declara marți fotbalistul Thomas Muller (foto), cu trei zile înaintea meciului împotriva României, din Grupa J a preliminariilor.


Selecționerul Hansi Flick, care a preluat naționala după EURO 2020, a stabilit obiectivele clare pentru meciurile cu România (8 octombrie, Hamburg) și Macedonia de Nord (11 octombrie, Skopje) după ce echipa a câștigat luna trecută primele trei partide sub conducerea sa.
“Vrem să ne ne întoarcem unde am rămas în septembrie. E vorba acum de detalii mai fine. Vrem ca meciurile următoare să jucăm și mai bine”, a declarat extrema Jonas Hofmann, de la Borussia Moenchengladbach.
Un obiectiv este “calificarea cât mai rapidă la Cupa Mondială”, a spus Thomas Mueller, atacantul lui Bayern Munchen.
Germania se va califica la CM 2022 din Qatar dacă va învinge România și Macedonia de Nord, iar Armenia va pierde puncte în cele două meciuri ale sale.
“Suntem încă doar la început”, a comentat Muller parcursul bun al echipei sub bagheta lui Flick. Din cauza unei accidentări, fotbalistul de 32 de ani a ratat întâlnirile cu Liechtenstein, Armenia și Islanda.
În opinia lui Muller, există “o mică schimbare în bine” după numirea lui Flick, ce a adus la națională elemente din perioada când o antrena pe Bayern.
Antonio Ruediger, fundașul lui Chelsea, a opinat că Flick este “predestinat” să “unească o echipă”.
Peste 20.000 de bilete au fost vândute pentru meciul de la Hamburg, la care pot asista până la 25.000 de spectatori în condițiile pandemiei de coronavirus.
“Vrem să încântăm publicul de la Hamburg cu un un fotbal ofensiv și vrem să-i atragem pe toți fanii naționalei”, a spus Ruediger.
Portarul Manuel Neuer, căpitanul naționalei, nu a putut participa marți la primul antrenament, el efectuând exerciții de recuperare în hotelul în care este cazată națională. Goalkeeperul lui Bayern este așteptat să fie între buturi la duelurile cu România și Macedonia de Nord.
Flick i-a avut la dispoziție pe toți ceilalți 22 de jucători ai lotului la antrenamentul de pe terenul divizionarei secunde SV Hamburg.
Germania este lider în grupa sa de calificare, cu 15 puncte, urmată de Armenia, 11 puncte, România, 10 puncte, Macedonia de Nord, 9 puncte, Islanda, 4 puncte, Liechtenstein, 1 punct, toate având șase jocuri disputate, relatează Agerpres.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …