Thursday , March 28 2024

Tenis Praga: Victorii pentru Halep si Begu in primul tur

Simona Halep a castigat primul meci oficial, dupa cinci luni de pauza. A batut-o pe slovena Polona Hercog in trei seturi, 6-1, 1-6, 7-6. Polona (46 WTA) a fost mereu o adversara dificila pentru romanca, meciurile cu ea fiind intinse pe 3 seturi, Simona fiind deranjata de serviciul, scurtele si slice-urile jucatoarei de 1,85 m.

Halep a ratat 6 mingi de meci pana sa incheie, la 5-4 in decisiv, apoi la 6-5.

“Intotdeauna este dificil sa joc impotriva ei. Ma deranjeaza jocul ei. Nu este usor sa joc impotriva unui stil ca al Polonei Hercog.

Am luptat pana la capat, am crezut si am castigat. Este minunat sa fiu din nou pe teren, abia astept sa joc in turul doi”, a spus Halep, dupa meci, la Digisport, pe canalelel caruia se poate urmari turneul.

Romanca o va intalni pe Barbora Krejcikova (24 de ani, 118 WTA).

Mai devreme, Irina Begu a trecut de o favorita, letona Anastasia Sevastova, pe care a invins-o cu 6-3, 6-3. Este clar cel mai bun meci al Irinei de cativa ani incoace.

Tot marti, perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru, cap de serie numarul 4, s-a calificat in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului de la Praga, cu premii de 275.000 de dolari.

Niculescu si Olaru au invins in primul tur echipa Ulrikke Eikeri/Elixane Lechemia (Danemarca/Franta), scor 1-6, 6-3, 12-10, intr-o ora si jumatate.

Cele doua romance vor juca in faza urmatoare cu perechea castigatoare a meciului Ana Bogdan/Patricia Tig – Lidziya Marozava/Iana Sizikova (Rusia).

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …