Monday , April 29 2024

Tenis: Italianul Jannik Sinner a câștigat turneul de la Miami și devine numărul 2 mondial

Italianul Jannik Sinner și-a continuat marșul triumfal de la debutul sezonului, când a câștigat Australian Open, învingându-l clar pe Grigor Dimitrov cu 6-3, 6-1 în finala Masters 1000 de la Miami, duminică seară.

Câștigător al Openului Australiei în ianuarie și apoi al turneului ATP 500 de la Rotterdam în februarie, Sinner (22 de ani) a pierdut doar unul dintre cele 23 de meciuri pe care le-a disputat în 2024, iar de luni va fi noul număr 2 mondial, potrivit Le Figaro. Singura înfrângere pentru Sinner din acest an a fost în semifinale la Indian Wells, în fața lui Carlos Alcaraz, care a și câștigat turneul.

După două finale pierdute în Florida, în 2021 (în fața lui Hubert Hurkacz) și 2023 (în fața lui Daniil Medvedev), Sinner a ridicat pentru prima dată trofeul, pentru a doua victorie în finala Masters 1000, după cea de la Openul Canadei de anul trecut.

Sinner, care vineri l-a dominat în semifinale pe rusul Daniil Medvedev (nr. 4) cu 6-1, 6-2, a fost din nou implacabil în fața lui Dimitrov, cu un joc complet, precis și puternic.

„Jannik a fost excepțional de la începutul anului, jucând un tenis incredibil”, a afirmat Dimitrov, care luni va reveni în Top 10 mondial (locul 9), la 32 de ani, pentru prima dată din noiembrie 2018. „În acest moment, Jannik este cel mai bun jucător din lume”, a spus el.

„Cu cât avansam mai mult în turneu, cu atât mă simțeam mai bine. Performanța mea de astăzi a fost foarte bună. Sunt mândru de modul în care am gestionat meciul”, a declarat el. „Am avut un început de sezon foarte, foarte bun și nu mi-am imaginat niciodată că voi avea un start atât de bun. Este un sentiment incredibil să fii pe locul 2 în lume”.

 

 

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …