Sunday , April 28 2024

Tenis. Elena Rîbakina câștigă Mastersul de la Roma. Haos și huiduieli după finală, la ceremonia de premiere

Jucătoarea kazahă Elena Rîbakina (numărul 6 mondial) a câştigat, sâmbătă, turneul WTA 1000 de la Roma, după ce ucraineanca Anhelina Kalinina a abandonat la începutul setului secund.

Rîbakina câştigase primul set cu 6-4 şi conducea cu 1-0 în cel de-al doilea, când ucraineanca, finalistă surpriză pe zgura romană, s-a aşezat pe scaun şi a chemat un medic.

Vizibil accidentată la piciorul stâng, ea a renunţat în cele din urmă, în lacrimi, şi s-a dus să o salute pe Rybakina, care îi succede polonezei Iga Swiatek pe lista câştigătorilor.

În timpul ceremoniei de premiere, spectatorii au început să fluiere și să huiduie. Cei vizați au fost chiar organizatorii turneului, care au decis să meargă înainte cu finala feminină, deși aceasta a început foarte târziu, din cauza ploii, la ora 11.00 noaptea, deși putea fi programată duminică, odată cu finala masculină.

Rybakina, campăioană la Wimbledon, s-a uitat mirată, fără să știe dacă nu cumva fanii o huiduie pe ea. Nu numai că spectatorii au fost frustrați de programarea târzie a meciului, dar turneul italian a ridicat prețul de intrare a biletelor.

Jucătoarea de tenis Alize Cornet a intrat pe rețelele de socializare și a spus că este “tristă” că una dintre cele mai mari finale de pe zgură din calendarul feminin va avea de suferit, întrucât sunt puțini oameni în tribune și telespectatori la TV din cauza programării.

Festivitatea de premiere a finalistelor a fost de asemenea un eșec total. Contrar tradiției din tenis, câștigătoarea a fost prezentată înaintea finalistei. Marea tenismenă Rennae Stubbs s-a întrebat indignată “ce naiba” se întâmplă. “Oficial, cea mai proastă festivitate de premiere pe care am văzut-o vreodată, în viața mea!!!! Serios, am nevoie de un Xanax după aceste ultimele trei săptămâni!!! Ce naiba se întâmplă!???”, a scris ea pe Twitter.

foto: Instagram

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …