Thursday , April 25 2024

Tecau castiga “semifinala romaneasca” de la Wimbledon, dupa tei ore si jumatate de joc

tecau rojer

Horia Tecau a reusit sa se califice in finala intrecerii de dublu masculin de la Wimbledon dupa ce a trecut foarte greu de un alt roman, Florin Mergea.

Tecau si partenerul sau, Jean-Julien Rojer, au avut nevoie de aproape trei ore si jumatate si de cinci seturi pentru a-i elimina pe Mergea si pe Rohan Bopanna, scor 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Intalnirea dintre cele doua echipe pe jumatate romanesti a fost una extrem de disputata, pigmentata cu lovituri spectaculoase.

Mergea si Bopanna au castigat primul set, insa le-au pierdut pe urmatoarele doua, reusind sa isi revina in actul patru al meciului si sa trimita disputa in decisiv.

Fara regula tiebreakului, cele doua echipe au mers cap la cap pana la scorul de 11-11. Tecau si Rojer si-au facut apoi serviciul, iar in game-ul urmator au obtinut victoria, pe serviciul lui Mergea.

In finala, Tecau si Rojer ii vor intalni pe invingatorii celei de-a doua semifinale, in care se vor infrunta echipele formate din Jamie Murray/ John Peers si Jonathan Erlich/ Philipp Petzschner.

Pentru Horia Tecau va fi a patra finala de dublu de la Wimbledon, dupa cele trei consecutive disputate in perioada 2010-2012. El nu a reusit insa sa castige pana acum marele trofeu de la Londra.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …