Friday , April 19 2024

Tara Galilor produce o surpriza uriasa si ajunge in semifinalele EURO 2016: 3-1 cu Belgia

tara galilor-belgia

Tara Galilor a produs marea surpriza de la EURO 2016 si a ajuns in semifinalele turneului dupa ce a invins Belgia, marea favorita la calificarea in finala de pe aceasta parte de tablou.

Aflata la prima participare la turneul final al unui Campionat European, Tara Galilor a castigat cu 3-1. Galezii sunt cea mai mica natiuna ajunsa vreodata in semifinalele unui Campionat European in intreaga istorie.

Belgia, marea favorita la finala, a contat doar la inceputul meciului, a condus dupa 13 minute, dar apoi s-a stins.

Raja Nainggolan a prins un sut de zile mari de la peste 25 de metri si a reusit unul dintre cele mai frumoase goluri de la EURO 2016, reusind sa aduca Belgia in avantaj.

Galezii nu s-au lasat insa mai prejos si au inceput sa domine copios partida, iar egalarea a venit oarecum firesc.

Ashley Williams a marcat cu o lovitura de cap din sase metri dupa un corner in minutul 31, iar la pauza scorul a fost egal.

La zece minute de la reluarea jocului, Robson-Kanu a facut sah-mat apararea adversa cu o fenta letala si apoi i-a adus pe galezi in avantaj.

Belgienii s-au napustit in atac dupa primirea golului, au ratat cateva ocazii mari, au cerut si doua penaltiuri, dar in cele din urma tot galezii au marcat.

Era minutul 85, iar Vokes le-a dat lovitura de gratie belgienilor cu un cap perfect plasat langa bara!

Tara Galilor se afla astfel la o performanta istorica si va intalni in semifinale Portugalia, intr-un meci programat pe 6 iulie, de la ora 22:00.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …