Sunday , April 28 2024

Tânăra înotătoare din Fălticeni Aissia Claudia Prisecariu, medalie de aur la 200 metri spate, la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Aissia Claudia Prisecariu, înotătoarea de numai 14 ani din Fălticeni, a obţinut marți medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor (Slovenia) în proba de nataţie 200 metri spate.

Timpul Aissiei a fost de 2:11:73, nou record naţional U15, anunţă CS Dinamo.

Aissia este însoţită la Maribor de antrenorul Andrei Pinticanu.

Tot la nataţie, Darius Coman a obţinut bronzu la 200 m bras. De asemenea, Alecsia Maria Tenciu s-a calificat în finala de la 200 de metri bras cu 2:32:75, nou record naţional 14 ani.

În noiembrie anul trecut, la doar 14 ani, fălticeneanca Aissia Prisecariu a scris istorie în înotul românesc. Sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la ACS “Nada Florilor” Fălticeni a cucerit nouă medalii și a doborât trei recorduri la Campionatele Naţionale în bazin scurt ce s-au desfășurat la Otopeni.

Aissia Prisecariu a devenit atunci cea mai rapidă înotătoare româncă din toate timpurile în proba de 100 de metri. Fălticeneanca a doborât un record vechi de 21 de ani, deţinut de campioana olimpică Diana Mocanu după ce a oprit cronometrul la 59 de secunde și 84 de sutimi, fiind prima româncă care coboară sub un minut în această probă. (O.S.)

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …