Sunday , April 28 2024

Surprize la US Open. Casper Ruud, Tsitsipas și Kvitova, eliminați în al doilea tur

Norvegianul Casper Ruud, locul 5 mondial, a fost eliminat, miercuri, în turul doi la US Open, fiind învins de Zhang Zhizhen, locul 67 mondial, scor 6-4, 5-7, 6-2, 0-6, 6-2. Meciul a durat trei ore şi 19 minute.Ruud a fost finalist anul trecut la US Open.

Tot miercuri, grecul Stefanos Tsitsipas, locul 7 mondial, a fost învins de elveţianul Dominic Stricker, locul 128 ATP, scor 7-5, 6-7 (7/5), 6-7 (7/2), 7-6 (8/6), 6-3, după patru ore şi patru minute de joc.  Stricker, fost numărul trei mondial la juniori, a reuşit nu mai puţin de 78 de lovituri direct câştigătoare în faţa lui Tsitsipas, care a încheiat cu 22 de aşi.

Imediat după meci, Tsitsipas a declarat pentru Eurosport Grecia că a încetat colaborarea sa cu antrenorul australian Mark Philippoussis, la puțin timp după ce îl reangajase. “Colaborarea mea cu Mark s-a terminat. Asta nu înseamnă că îl consider vinovat pentru înfrângerile mele, nu cei din staff sunt responsabili pentru ce fac eu pe teren. Acolo, totul e în controlul meu și eu sunt singurul vinovat pentru rezultate”, a spus grecul.

Pe tabloul feminin, o surpriză și nu prea: Petra Kvitova, deținătoare a două trofee la Wimbledon, a fost învinsă de Caroline Wozniacki, scor 5-7, 6-7 (5). Daneza, care s-a retras 4 ani, timp în care a născut doi copii, e abia la al treilea turneu de la revenirea în tenis și s-a calificat în turul al treilea.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …