Friday , April 19 2024

Surpriza uriasa la US Open: Serena Williams a fost eliminata si a pierdut locul 1 WTA

serena

Serena Williams a fost eliminata surprinzator in semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open si a pierdut astfel primul loc in clasamentul WTA.

Serena a fost invinsa de jucatoarea din Cehia Karolina Pliskova, scor 6-2, 7-6 (5), dupa ce incepuse perfect meciul, cu un game alb. Partida a avut loc vineri dimineata si a durat o ora si 29 de minute.

Jucatoarea americana in varsta de 35 de ani pierde locul 1 WTA dupa 186 de saptamani consecutive, egaland recordul stabilit de Steffi Graf, dar fara a putea sa il depaseasca. In plus, ramane cu 22 de titluri de Grand Slam, tot un record si tot la egalitate cu germanca.

Surpriza este cu atat mai mare cu cat Pliskova, in varsta de 24 de ani, nu se numara printre favoritele de la US Open, unde a salvat o minge de meci in optimi contra lui Venus Williams, iar anterior nu reusise sa ajunga nici macar pana in optimi la un turneu de Grand Slam.

De asemenea, pierduse singura intalnire directa cu Serena, iar acum va urca pana pe locul 6 mondial, cea mai buna pozitie din cariera, precedenta fiind a 7-a.

Pliskova face parte dintr-o generatie de exceptie a Cehiei, campioana de la Fed Cup in ultimii doi ani, urmand a juca finala si in acest an, cu Franta. Karolina a stat pana acum in umbra compatrioatelor Petra Kvitova, dubla castigatoare de Wimbledon, si Lucie Safarova, finalista anul trecut la Roland Garros.

Cel mai important titlu castigat de Pliskova este cel de la Cincinnati, din acest an, cand a invins-o in finala tocmai pe adversara din ultimul act de la US Open. De asemenea, la Dubai, in 2015, cehoaica a fost invinsa de Simona Halep in finala.

In finala de la US Open, Pliskova o va intalni pe Angelique Kerber, care a invins-o cu 6-4, 6-3 pe daneza Caroline Wozniacki, durata partidei fiind aceeasi ca in cealalta semifinala.

Kerber este cea care va ocupa de luni primul loc in clasamentul WTA, pentru prima oara in cariera. Germanca avea nevoie de un rezultat cel putin la fel de bun ca al Serenei, in fazele superioare ale turneului, pentru a o depasi.

Finala US Open va avea loc sambata. Daca va castiga, Kerber se va distanta la aproape 1.700 de puncte de Serena Williams si cel mai probabil va incheia anul pe primul loc.

Kerber si Serena conduc detasat si in clasamentul pentru Turneul Campioanelor, germanca avand acum 7.100 de puncte, iar americanca 7.050. Pe locul 3 este Simona Halep, cu 4.259 de puncte, iar pe 4 Pliskova, cu 3.877.

Serena Williams a suferit si anul trecut o eliminare surprinzatoare in semifinalele US Open, fiind invinsa de Roberta Vinci, care ulterior a pierdut finala cu Flavia Pennetta.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …