Friday , April 19 2024

Surpriza uriasa in finala Mastersului de la Paris

In finala marelui turneu ATP Masters 1000 de la Paris, dintre Novak Djokovici, viitorul lider mondial de luni incepand si tanarul rus Kharen Khachanov, a avut loc un rezultat mai mult decat surprinzator.

Tanarul rus de 22 de ani l-a invins pe Djokovici in doar doua seturi, scor 7-5, 6-4 si a cucerit astfel al patrulea sau titlu din cariera. Partida a durat o ora si 39 de minute.

Sarbul Nole a fost vizibil obosit dupa raliul de sambata seara, aproape 3 ore in partida din semifinale cu Roger Federer, terminata cu 7-6 in setul decisiv, dupa alte doua prime seturi foarte lungi.

Chiar si cu acest esec, Djokovici va urca de luni pe primul loc ATP, devansandu-l pe marele sau rival Rafa Nadal. Este doar a doua infrangere de la Wimbledon incoace pentru tenismenul sarb, dupa cea suferita in fata lui Tsisipas, la Rogers Cup.

Khachanov, fost lider mondial al juniorilor, va urca incepand de luni pe cea mai buna pozitie a sa din cariera, 11 ATP, el fiind inainte de aceasta finala pe 18 in lume.

Campionul en-titre al turneului de la Paris era John Isner, actualul loc 10 mondial.

Incepand cu week-endul viitor va incepe Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde Nole Djokovici este favoritul numarul 1.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …